Nieuws

Haringvlietbrug 8 weken dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Door de renovatie van de Haringvlietbrug blijft de brug in de toekomst veilig en de regio bereikbaar. Van vrijdag 9 juni 22:00 uur tot vrijdag 4 augustus 23:00 is de weg dicht voor al het verkeer, omdat de brugklep en het bewegingswerk worden vervangen. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A59, A17 en A16 en via de N57 en de A15. In de Hoeksche Waard volgen weggebruikers de omleiding via de N217 en de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is.

Indien mogelijk: pas je reisgedrag aan

Dagelijks rijden zo’n 66.000 voertuigen over de Haringvlietbrug. Als deze voertuigen allemaal kiezen voor de omleidingsroutes, kunnen in de ochtend- en avondspits lange files ontstaan en ook het openbaar vervoer dat voor een deel op deze omleidingsroutes rijdt, kan hinder ondervinden. Met een extra reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur tot gevolg.

We adviseren weggebruikers dan ook om, indien mogelijk, hun reisgedrag aan te passen. Bijvoorbeeld door thuis te werken, buiten de spits te reizen, samen te reizen, de trein te nemen, voor korte afstanden de fiets te pakken en vooraf de route te checken.

Ook adviseren we om vrije dagen en vakantie, als het maar even kan, zoveel mogelijk te plannen tijdens de afsluiting. Zo zorgen we samen voor minder drukte op de omleidingsroutes en kunnen nood- en hulpdiensten, mensen in vitale beroepen en andere noodzakelijke transportbewegingen zonder al te grote vertraging op hun bestemming komen.

Openbaar vervoer

Tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug worden buslijnen van Connexxion en Arriva aangepast. Hierbij worden routes van bestaande lijnen omgeleid of ingekort. Door de omleidingen, het overstappen en de drukte op de omleidingsrouten kan de reistijd mogelijk (flink) toenemen. De extra reistijd kan dan oplopen tot meer dan een uur.

Om de extra kosten van de langere route te compenseren, bieden de vervoerders in samenwerking met Rijkswaterstaat alternatieve reisproducten aan of kunnen reizigers compensatie aanvragen. In dit artikel lees je meer over alternatieve reisroutes en het aanvragen van compensatie.

Werkzaamheden aan het spoor: plan je reis

ProRail werkt van 9 juni tot en met 17 juni aan het spoor in Zeeland, tussen Vlissingen en Roosendaal. Dit valt voor een deel samen met de afsluiting van de Haringvlietbrug. In de periode van de sluiting van de Haringvlietbrug staan nog andere werkzaamheden aan het spoor op de planning. Wij raden aan altijd de reisplanner te checken voor vertrek. Plan uw reis vooraf via OV-9292 of de reisplanner van NS.