Nieuws

Heinenoordtunnel en N59 in augustus dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Door de renovatie van de Heinenoordtunnel blijft de tunnel ook in de toekomst veilig en de regio bereikbaar. Onder andere vervangen we alle installaties en systemen en maken we een middentunnelkanaal. Van zaterdag 5 augustus 01.00 uur tot maandag 7 augustus 01.00 uur richting Bergen op Zoom en van maandag 7 augustus 01.00 uur tot vrijdag 1 september 05.00 uur in beide rijrichtingen.

Om de N59 veiliger te maken en de kans op ernstige ongelukken te verkleinen plaatst de provincie Zuid-Holland een vangrail tussen beide weghelften van de N59. Hiervoor wordt de weg ook breder gemaakt.

Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand (vracht)verkeer omgeleid via, A17, A16 en A15 of via de A15 en N57. Lokaal verkeer van en naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is.

Indien mogelijk: pas je reisgedrag aan

Dagelijks rijden zo’n 110.000 voertuigen door de Heinenoordtunnel. Als deze voertuigen allemaal kiezen voor de omleidingsroutes, ontstaan er in de ochtend- en avondspits zeer lange files.

Om files te vermijden adviseren we weggebruikers dan ook om, indien mogelijk, hun reisgedrag aan te passen. Bijvoorbeeld door thuis te werken, samen te reizen, de trein te nemen, voor korte afstanden de fiets te pakken (ponten zijn gratis voor fietsers), buiten de spits te reizen en vooraf de route te checken.

Daarnaast adviseren we om vrije dagen en vakantie, als het maar even kan, zoveel mogelijk te plannen tijdens de afsluiting. Zo zorgen we samen voor minder drukte op de omleidingsroutes en kunnen nood- en hulpdiensten, mensen in vitale beroepen en andere noodzakelijke transportbewegingen zonder al te grote vertraging op hun bestemming komen.

Ook als zoveel mogelijk mensen hun reisgedrag aanpassen dan nog moet het verkeer rekening houden met een extra reistijd - bovenop de normale reistijd - die kan oplopen tot meer dan een uur.

Openbaar vervoer

Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel worden buslijnen van Connexxion en Arriva aangepast en rijden er pendelbussen. Meer informatie vind je op de website van Connexxion.

Slim reizen challenge

Tijdens de afsluitingen blijft de buis voor (brom)fietsers van de Tweede Heinenoordtunnel open. Fietsen of niet reizen wordt beloond! Met de gratis Dumoco+ app, meld je aan voor de Slim Reizen Challenge regio Hoeksche Waard, Drechtsteden en Goeree-Overflakkee en verdien je direct punten voor elke fietsrit of elke rit die je niet met de auto maakt. De punten die je zo spaart kun je inwisselen voor cadeaubonnen, leuke uitjes en lokale producten of diensten. In dit artikel kun je meer lezen over de challenge.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de renovatie of wat je kunt doen om files te vermijden en zo de hinder voor jezelf en anderen te beperken, kijk dan op onze projectpagina over de renovatiewerkzaamheden aan de Heinenoordtunnel. Uiteraard houden wij je ook via ons Twitterkanaal en onze website op de hoogte van de actuele verkeersinformatie.