Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder dus een kort overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A1 richting Apeldoorn: spoedreparatie

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 10:00 uur voeren we een spoedreparatie uit aan het asfalt van de A1. De weg is daarbij dicht tussen Hoevelaken en Barneveld.

A2 richting Maastricht: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 09:00 uur dienen weggebruikers op de A2 in Limburg rekening te houden met omleidingen en een langere reistijd. Om onderhoud te kunnen plegen sluiten we de A2 richting Maastricht af tussen knooppunt Leenderheide en Grathem. Volgend weekend sluiten we de weg richting Eindhoven. Meer over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen lees je in dit artikel.

A12 vanuit Den Haag: grootschalig onderhoud aan Prins Clausplein

Van vrijdag 16 september 22.00 uur tot en met zondag 18 september 11.00 uur zijn vanuit Den Haag op de A12 bij het knooppunt Prins Clausplein de verbindingswegen naar de A4 richting Rotterdam én Amsterdam dicht.

Verkeer richting Amsterdam leiden we om over de A44, maar kan ook – net als het verkeer met bestemming Rotterdam - doorrijden over de A12 en keren bij Nootdorp. Vanuit de richting Utrecht kan je wel naar de A4 richting Rotterdam en Amsterdam.

A27 richting Utrecht: asfalteren

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur kan je geen gebruikmaken van de A27 richting Utrecht en Almere. Het hele weekend zijn we aan het asfalteren tussen Gorinchem en Everdingen.
We voeren tijdens dit weekend meteen onderhoud uit aan de Merwedebrug en leiden je om over de A59 en de A2. Aanvullende informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

A73 richting Roermond: asfalt vervangen

Van zaterdag 09:00 uur tot zondag 06:00 uur werken we aan de A73 van Nijmegen richting Maasbracht. Op diverse plekken vervangen we dan het asfalt. Daarom is de weg gedurende deze uren dicht tussen Belfeld en Beesel. Houd rekening met een langere reistijd die kan oplopen tot een half uur.

N7 naar Westerbroek: groot onderhoud aan viaduct

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur kan je geen gebruikmaken van de N7 naar Westerbroek. Vanaf 21:00 uur starten we met het plaatsen van de afzettingen. De weg is dicht tussen Groningen-West (36) en knooppunt Julianaplein voor groot onderhoud aan een viaduct. We leiden je om over de Ring West, Noord en Oost.

N18 in beide richtingen: voorbereidende werkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 08:00 uur voeren we voorbereidende werkzaamheden uit. Daarbij is de N18 in beide richtingen dicht tussen Groenlo en Enschede. We leiden je lokaal om.

N33 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Tussen vrijdag 19:00 uur en maandag 06:00 uur kan je tussen Assen en Siddeburen geen gebruikmaken van de N33. De weg is dan in beide richtingen dicht voor het uitvoeren van diverse onderhoudswerkzaamheden.

Omleidingen

Verkeer richting Assen:

  • vanaf Siddeburen over de N387, A7 en A28;
  • vanaf knooppunt Zuidbroek over de A7 en A28.

Verkeer richting Delfzijl:

  • vanaf knooppunt Assen over de A28 en A7;
  • vanaf knooppunt Zuidbroek over de A7 en N362.

Ook lokaal verkeer leiden we om. Deze omleidingen worden door middel van gele borden langs de weg aangegeven.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.