Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die dit weekend plaatsvinden en waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er hinder op jouw route verwacht wordt.

A1 richting Amersfoort: groot onderhoud

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur gaat het verkeer bij knooppunt Eemnes in de richting van Amersfoort over de parallelrijbaan. Er wordt dit weekend groot onderhoud uitgevoerd aan het asfalt, de viaducten, voegovergangen, vangrails en de wegmarkering.

Tijdens de werkzaamheden moet je rekening houden met vertraging. Er gelden diverse adviesroutes, die op de borden staan aangegeven. Meer over de werkzaamheden, kun je hier lezen..

A4 in beide richtingen: Ketheltunnel dicht

Van zaterdag 07:00 uur tot 23:59 uur werken we aan de Ketheltunnel. De tunnel is in beide richtingen dicht. Ook kun je tijdens de werkzaamheden niet vanaf de A20 naar de A4 richting Amsterdam. Verkeer van en naar Europoort kan omrijden over de A20 en de A13 of via de zuidkant van Rotterdam over de A15, A16 en A13 en vice versa.

Indien de werkzaamheden niet op zaterdag kunnen worden afgerond, is de tunnel ook zondag van 07.00 tot 17.00 uur alleen in zuidelijke richting gesloten. Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingen, lees je hier..

A9 in beide richtingen: onderhoud aan Gaasperdammertunnel

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur sluiten we de A9 in beide richtingen tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen. We voeren dan onderhoud uit aan de Gaasperdammertunnel. Tijdens de afsluiting wordt verkeer omgeleid via de A2, A10 en A1 en vice versa. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden.

A27 richting Gorinchem: vervanging bewegwijzering

Van zaterdag 23 april 22:00 uur tot zondag 24 april 10:00 uur werken we tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem aan de A27 en tijdens die uren is de weg dicht. Tijdens de afsluiting wordt verkeer omgeleid en weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.