Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die dit weekend plaatsvinden en waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er hinder op jouw route verwacht wordt.

A1 richting Hengelo: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 08:00 uur is vanwege onderhoudswerkzaamheden de A1 dicht tussen Voorst en Twello. Verkeer kan gebruikmaken van verschillende omleidingen.

A2 in beide richtingen: hoofdrijbaan dicht

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur werken we aan de westkant van Eindhoven aan de A2. De hoofdrijbaan is tussen de knooppunten Batadorp en De Hogt in beide richtingen afgesloten. Je kunt via de parallelrijbaan passeren of omleidingsroutes volgen, die op borden langs en boven de weg zijn aangegeven. Alles over deze werkzaamheden lees je hier.

A4 richting Den Haag: nachtafsluiting

Tussen zaterdag 21:00 uur en zondag 05:00 uur is vanwege onderhoudswerkzaamheden de A4 richting Den Haag tussen Nieuw-Vennep en Roelofarendsveen vanaf knooppunt Burgerveen dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A44 of de A2 en A12.

A9 in beide richtingen: Wijkertunnel dicht

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we in en bij de Wijkertunnel onderhoud uit aan het asfalt en de voegen. De weg is tijdens de werkzaamheden in beide richtingen dicht tussen de knooppunten Velsen en Beverwijk. We leiden je om via de Velsertunnel (A22). Ook volgend weekend werken we aan de tunnel. Meer over de werkzaamheden en omleidingen, kun je hier lezen.

A35/N35 in beide richtingen: asfalteringswerkzaamheden

Tot zaterdagochtend 08:00 uur werken we nog aan de N35, die tussen de Oostweg en de aansluiting Enschede in beide richtingen afgesloten is. De A35 is tijdens de werkzaamheden alleen dicht in de richting van Hengelo. Rondom Enschede moet je in beide richtingen rekening houden met omleidingen en een langere reistijd. We leiden verkeer om over de A1 en de A35 en vice versa. Meer over dit groot onderhoud is hier te vinden.

N7 Groningen: knooppunt Julianaplein in alle richtingen dicht

Dit weekend verwachten we extra hinder rondom het knooppunt Julianaplein. Tijdens de laatste werkzaamheden is het knooppunt namelijk in alle richtingen afgesloten van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur. Verkeer tussen de A28 en het centrum van Groningen is nog wel mogelijk. We leiden verkeer via diverse omleidingen om. We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Meer informatie over de werkzaamheden kun je hier nalezen.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

Ben je nou nieuwsgierig geworden naar het waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat? Luister dan eens naar onze podcastserie “Wegwijzer” .