Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die dit weekend plaatsvinden en waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er hinder op jouw route verwacht wordt.

A1 knooppunt Eemnes: hoofdrijbaan dicht

Tijdens dit vierde van de zeven weekenden dat er wordt gewerkt aan het knooppunt Eemnes, is de hoofdrijbaan van de A1 richting Amersfoort afgesloten van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur. Verkeer kan via de parallelrijbaan passeren. Meer over de werkzaamheden, lees je hier.

A4 richting Europoort: hoofdrijbaan dicht

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Beneluxtunnel (A4). De linkertunnelbuis (hoofdrijbaan) is daarbij dicht. Je kunt wel gebruikmaken van de rechtertunnelbuis en ook vanuit Vlaardingen-Oost kun je gewoon richting Europoort rijden. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid over de A20, A16 en A15. Alles over de werkzaamheden, lees je hier.

A7 in beide richtingen: nachtafsluiting Afsluitdijk

Van vrijdag 22:00 uur tot 08:00 uur de volgende ochtend is de Afsluitdijk tussen Den Oever en knooppunt Zurich afgesloten. Er worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd, waaronder de voorbereidende werkzaamheden ter verbetering van het wegdek A7 bij Kornwerderzand. Verkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk (N307) en via de Flevopolder (A6/A1 en A9). Meer over de werkzaamheden, lees je in dit artikel.

A9 Wijkertunnel: in fases dicht

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur werken we aan de voegovergangen van de Wijkertunnel. We doen dit in fases, zodat gedurende het weekend de tunnel zoveel mogelijk vanuit één richting open is. Vrijdag 21:00 uur tot zondag 07:00 uur werken we in de richting van Haarlem. Van zaterdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur wordt in de richting van Alkmaar gewerkt. Tussen zaterdag 21:00 uur en zondag 07:00 uur is de tunnel in beide richtingen dicht. Hoe we je omleiden en waaraan gewerkt wordt, lees je in dit bericht.

A12 knooppunt Velperbroek: vervangen asfalt

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 08:00 uur zijn bij knooppunt Velperbroek alle afritten en verbindingswegen afgesloten. We vervangen het asfalt bij het knooppunt en op de N348 worden de vangrails vervangen. Op de A12 zijn ter hoogte van het knooppunt rijstroken dicht en er geldt een snelheidsbeperking. Verkeer dat vanaf de N235 komt, wordt omgeleid via de A15/A50 en A12. Kom je vanuit Dieren/Doesburg, dan word je omgeleid via de N338. Gele borden boven en langs de weg, geven de omleidingen aan. Meer over deze werkzaamheden, is hier te lezen..

A28 van Amersfoort naar Utrecht: asfalteren

Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 07:00 uur worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd op de A28 richting Utrecht. De weg is afgesloten tussen het knooppunt Rijnsweerd en de Waterlinieweg. Verkeer richting de stad Utrecht kan omrijden via de A12 (Hoograven) en de A27 (De Bilt). Meer over deze werkzaamheden, lees je in dit bericht.

A32 richting Heerenveen: asfalteringswerkzaamheden

Deze week is begonnen met grootschalig onderhoud aan de A32 tussen knooppunt Heerenveen en Grou. Van 9 mei tot 26 augustus rijdt verkeer op dat traject in beide richtingen over verschoven/versmalde rijstroken. Tijdens de werkzaamheden is tot 22 juni één rijstrook beschikbaar in de richting van Heerenveen. In de richting van Grou zijn dan twee rijstroken open. Meer over de werkzaamheden, lees je in dit artikel.

A58 richting Bergen op Zoom: asfalteren

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A58 richting Bergen op Zoom afgesloten tussen knooppunt De Poel en Kapelle. Er worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd en verkeer wordt onder meer omgeleid via de N57, N59 en A4. Ook tussen 20 en 23 mei werken we gedurende de nachtelijke uren aan dit deel van de weg. Meer hierover lees je in dit artikel.

A58 richting Breda: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 23:00 uur tot zaterdag 05:00 uur is de A58 richting Breda vanaf knooppunt De Baars tot Tilburg-centrum West afgesloten. Er worden dan onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en verkeer wordt lokaal omgeleid.

A73 in beide richtingen: werkzaamheden aan Roer- en Swalmentunnel

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 06:00 uur werken we aan de Roertunnel en Swalmentunnel. De weg is daarvoor in beide richtingen dicht. We leiden je om over de A2 en N273. De A73 is tussen de beide tunnels wel open voor lokaal verkeer.

N48 in beide richtingen: werkzaamheden aan voegen

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is de N48 in beide richtingen afgesloten tussen Ommen en Dedemsvaart. Tijdens de afsluiting voeren we werkzaamheden uit aan een aantal voegovergangen. Lees meer over de werkzaamheden en afsluitingen in dit artikel.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.