Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 richting Den Bosch: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we diverse onderhoudswerkzaamheden uit op en langs de A2 richting Den Bosch. Tussen de knooppunten Everdingen en Deil is de weg van vrijdag 21.00 uur tot zaterdag 08.00 uur volledig afgesloten. Tussenliggende op- en afritten zijn ook afgesloten en op de knooppunten zijn verbindingswegen dicht.

Van zaterdag 08.00 uur tot maandag 05.00 uur is de A2 richting Den Bosch tussen knooppunt Everdingen en Beesd dicht. Verkeer wordt vanaf knooppunt Everdingen omgeleid via de A27 en A15.

De werkzaamheden worden gecombineerd met de jaarlijkse proefsluiting van De Diefdijk. De waterkering is voor de proefsluiting afgesloten tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 07.00 uur. Meer informatie over de werkzaamheden, de omleidingen en de proefsluiting van de Diefdijk is in dit artikel na te lezen.

A4 richting Den Haag: onderhoudswerkzaamheden Ketheltunnel

Van zaterdag 06:00 uur tot zondag 19:00 uur is vanwege onderhoudswerkzaamheden de A4 richting Den Haag dicht tussen het knooppunt Kethelplein en Delft. Ook de oprit Schiedam-Noord op de A20 is afgesloten voor verkeer. Weggebruikers worden omgeleid over de A20, A13 en N470.

A12 vanuit Den Haag: grootschalig onderhoud Prins Clausplein

Vanaf vrijdag voeren we drie weekenden op rij onderhoudswerkzaamheden aan knooppunt Prins Clausplein. Tijdens de eerste weekendafsluiting zijn van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur de verbindingswegen van de A12 vanuit Den Haag naar de A4 richting Rotterdam en Amsterdam dicht.

Verkeer richting Amsterdam leiden we om over de A44, maar kan ook – net als het verkeer met bestemming Rotterdam - doorrijden over de A12 en keren bij Nootdorp. Vanuit de richting Utrecht kun je wel naar de A4 richting Rotterdam en Amsterdam. Meer over de werkzaamheden lees je in dit artikel.

A28 in beide richtingen: diverse werkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur voeren we diverse werkzaamheden uit aan de A28. Tussen Groningen-Zuid en knooppunt Julianaplein is de weg dan in beide richtingen dicht. Verkeer vanuit de richting van Hoogeveen wordt bij Assen omgeleid via de N33 en A7. Lokaal verkeer wordt door middel van gele borden langs de weg lokaal omgeleid.

A29 in beide richtingen: Haringvlietbrug dicht

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is vanwege werkzaamheden de Haringvlietbrug (A29) in beide richtingen afgesloten. Om de brugconstructie te ontlasten worden dit weekend de betonnen barriers vervangen voor stalen barriers. Ook asfalteren we het wegdek opnieuw.

Verkeer vanuit Rotterdam met bestemming Bergen op Zoom wordt omgeleid via de A15, A16, A17 of A59 en vice versa. Weggebruikers die vanuit Rotterdam richting Zierikzee willen, worden omgeleid via de A15 en N57 en vice versa. Tijdens deze afsluiting is de Kiltunnel tolvrij. Meer over deze werkzaamheden kun je nalezen in dit artikel.

N33 in beide richtingen: werkzaamheden

Vanwege werkzaamheden is van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 10:00 uur de N33 in beide richtingen dicht tussen Delfzijl en het knooppunt Zuidbroek. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.