Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 richting Eindhoven: gecombineerde onderhoudswerkzaamheden

Van 31 augustus tot en met 10 september worden in de avonden en nachten onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in het zuiden van Limburg. Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 09:00 uur is de A2 dicht tussen knooppunt Kruisdonk en Meerssen. Verkeer wordt lokaal omgeleid. Wat we precies doen en wanneer er nog meer gewerkt wordt, kun je teruglezen in dit artikel.

A4 richting Den Haag: onderhoudswerkzaamheden Ketheltunnel

Van zaterdag 06:00 uur tot zondag 19:00 uur is vanwege onderhoudswerkzaamheden de A4 richting Den Haag dicht tussen het knooppunt Kethelplein en Delft. Ook de oprit Schiedam-Noord op de A20 is afgesloten voor verkeer. Weggebruikers worden omgeleid over de A20, A13 en N470.

A12 vanuit Den Haag: grootschalig onderhoud aan Prins Clausplein

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur zijn vanuit Den Haag op de A12 bij het knooppunt Prins Clausplein de verbindingswegen naar de A4 richting Rotterdam én Amsterdam dicht. Verkeer richting Amsterdam leiden we om over de A44, maar kan ook – net als het verkeer met bestemming Rotterdam - doorrijden over de A12 en keren bij Nootdorp.

Vanuit de richting Utrecht kan je wel naar de A4 richting Rotterdam en Amsterdam. Ook volgend weekend werken we nog aan het knooppunt Prins Clausplein. Wat we precies doen, lees je in dit artikel.

A12 richting Arnhem: afsluiting Galecopperbrug

Op de Galecopperbrug (A12) richting Arnhem worden dit weekend meetwerkzaamheden aan de tuidraden uitgevoerd. Om dit veilig te kunnen doen, is de weg van vrijdag 23:59 uur tot zaterdag 09:00 uur afgesloten voor verkeer. De parallelbaan is dicht tussen Nieuwegein en Kanaleneiland. Verkeer wordt omgeleid via de N230 en de A27. Meer informatie over de meetwerkzaamheden en waarom deze belangrijk zijn, lees je hier.

A15 richting Rotterdam: Botlekbrug afgesloten

Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het spoor is de Botlekbrug van zaterdag 23:00 uur tot zondag 07:00 uur dicht voor verkeer. Vervoerders van gevaarlijke stoffen worden grootschalig omgeleid. Het overige verkeer rijdt via de Botlektunnel.

A27 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Van donderdag tot en met zaterdag voeren we in de avond en nacht diverse onderhoudswerkzaamheden uit aan de A27 in zuidelijke richting. In de nacht van donderdag op vrijdag is de weg vanwege deze werkzaamheden afgesloten tussen 20:00 uur en vrijdag 05:00. Dit geldt ook voor diverse op- en afritten. Verkeer richting Utrecht wordt omgeleid via de A6 en A1.

De volgende afsluiting is van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 07:00 uur en dan werken we in de richting van Almere. Ook tijdens deze afsluiting zijn diverse op- en afritten afgesloten. Weggebruikers worden vanaf knooppunt Eemnes omgeleid via de A1 en A6. De extra reistijd bedraagt 20 minuten. Meer over de werkzaamheden lees je in dit artikel.

N7 richting Groningen: asfalteringswerkzaamheden

De N7 is vanwege werkzaamheden aan zowel de weg als de middenberm van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 dicht tussen de brug over het Winschoterdiep en knooppunt Euvelgunne. Bij knooppunt Euvelgunne is in verband met deze werkzaamheden ook de N46 tussen het knooppunt en Meerstad afgesloten. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

N33 in beide Veendam: werkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 23:00 uur is de N33 tussen Eemshaven en Delfzijl dicht vanwege werkzaamheden. Ook de tussenliggende op- en afritten zijn afgesloten. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.