Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die dit weekend plaatsvinden en waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er hinder op jouw route verwacht wordt.

A1 richting Amsterdam: parallelbaan bij Hoevelaken

We zijn tot 15 maart bezig met het vervangen van een voegovergang bij Hoevelaken. De parallelrijbaan richting Amsterdam is dicht. Daardoor kun je vanaf de A1 vanuit Apeldoorn niet naar de A28 richting Zwolle of Utrecht. We leiden je tot die tijd om vanaf Barneveld over de A30 en A12. Meer over de werkzaamheden kun je hier lezen.

A7 Afsluitdijk in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 23:00 uur tot zaterdag 05:00 uur is de Afsluitdijk in beide richtingen afgesloten in verband met onderhoudswerkzaamheden. We leiden je tijdens de afsluiting om via de N307 en de Flevopolder. Verkeer van en naar Amsterdam kan ook via de A1 en de A6 en vice versa rijden. Wat de werkzaamheden inhouden en waarom de Afsluitdijk afgesloten is, lees je hier.

A16 richting Rotterdam: asfalteren

Van zaterdag 21:00 uur tot zondag 21:00 uur moet je op de A16 richting Rotterdam rekening houden met een langere reistijd. We asfalteren de weg tussen knooppunt Ridderkerk en afrit Kralingen. De parallelbaan is dicht en vanaf Feijenoord tot Capelle aan den IJssel is één rijstrook open. De oprit Centrum en op- en afrit Kralingen zijn dicht. Meer informatie over de werkzaamheden en omleidingen is hier te lezen.

A50 weekendafsluiting: weg richting Arnhem dicht

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:30 uur werken we aan de A50. De weg is afgesloten tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg en verkeer wordt omgeleid over de A1, A30 en A12. Meer over de werkzaamheden lees je op deze pagina.

A73 in beide richtingen: onderhoud aan Roertunnel

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 07:00 uur moet je op de A73 bij Roermond rekening houden met omleidingen en een langere reistijd. We voeren dan onderhoud uit aan de Roertunnel waarbij de tunnel in beide richtingen dicht is. Meer over de werkzaamheden en hoe we je omleiden lees je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.