Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A7 richting Afsluitdijk: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot dinsdag 06:00 uur is de A7 richting het westen bij Sneek afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Verkeer vanuit Joure in de richting van de Afsluitdijk wordt bij Sneek-Oost lokaal omgeleid. Daarnaast wordt verkeer op de A6/A7 omgeleid via de N359.

A10 richting het noorden: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de verbindingsweg van de A10 Noord naar de A8 richting Zaanstad afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Verkeer richting Zaanstad wordt via de Coentunnel en de S102. Hier kan gedraaid worden om via de oostbuis van de Coentunnel naar Zaanstad te reizen. In dit artikel is meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroute te lezen.

A12 richting Den Haag: werkzaamheden knooppunt Prins Clausplein

Vanwege werkzaamheden is van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur op knooppunt Prins Clausplein voor verkeer vanuit Utrecht de verbindingsweg van de A12 naar de A4 richting Rotterdam niet beschikbaar. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer onder meer omgeleid via de N11, A20, A13 en A4. Meer informatie over de werkzaamheden is in dit artikel te lezen.

A15 richting Europoort: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur wordt tussen Rotterdam Charlois en de Beneluxtunnel het asfalt op de parallelbaan van de A15 richting Europoort vervangen. Verkeer wordt lokaal omgeleid. Meer informatie over de omleidingen en de werkzaamheden, zijn terug te vinden in dit artikel.

A20 in beide richtingen: werkzaamheden knooppunt Vlaardingen

Vanwege werkzaamheden aan het nieuwe knooppunt Vlaardingen is van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur de A20 in beide richtingen dicht tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis. Verkeer wordt omgeleid via de N222/N223 en A4. Meer informatie over de werkzaamheden, kun je teruglezen in dit artikel.

A29 richting Bergen op Zoom: werkzaamheden Heinenoordtunnel

De Heinenoordtunnel (A29) is van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur in de richting van het zuiden afgesloten. Er worden renovatiewerkzaamheden uitgevoerd en vanwege die reden is de tunnel regelmatig afgesloten. Verkeer richting de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en N217. Verkeer richting Bergen op Zoom leiden we om via de A16, A17 en A59. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden.

N7 in beide richtingen: werkzaamheden

De N7 richting het oosten is van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur tussen Euroborg en Westerbroek afgesloten vanwege werkzaamheden. In de andere rijrichting is de weg op dit traject afgesloten van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 06:00 uur en vervolgens weer van zaterdag 22:00 uur tot zondag 06:00 uur. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden lokaal omgeleid. Op deze website vind je meer informatie over de werkzaamheden rondom de stad Groningen.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.