Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A1 richting Hengelo: onderhoudswerkzaamheden weegsysteem

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 12:00 uur voeren we op de A1 tussen Voorst en Twello onderhoudswerkzaamheden uit aan het weegsysteem en meetapparatuur. De A1 richting Hengelo is tussen knooppunt Beekbergen en Twello dicht. We hebben verschillende omleidingen ingesteld, die op borden boven en langs de weg worden aangegeven.

A4 richting Den Haag: onderhoudswerkzaamheden

Van zaterdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 richting Den Haag. Daarbij is de weg dicht tussen knooppunt Burgerveen en het Ringvaartaquaduct; bij Roelofarendsveen is de oprit weer beschikbaar. Tot knooppunt Burgerveen zijn minder rijstroken beschikbaar. De weg is eerst gedeeltelijk en daarna volledig afgesloten. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee rijstroken afgesloten, gedurende de zaterdag is overdag één rijstrook dicht. Vanaf zaterdagavond tot maandagochtend moeten weggebruikers rekening houden met een volledige afsluiting van de A4. Meer informatie over de afsluitingen en omleidingen, lees je hier.

A10 buitenring: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 23:00 uur tot zaterdag 12:00 uur is op de A10 richting Coenplein tussen Landsmeer en Amsterdam-Tuindorp één rijstrook beschikbaar vanwege onderhoudswerkzaamheden. Alleen de rechterrijstrook is vrij en daardoor kunnen weggebruikers niet richting de Coentunnel. Vanaf Amsterdam-Tuindorp wordt verkeer lokaal omgeleid.

A12 richting Arnhem: werkzaamheden Galecopperbrug

Op de Galecopperbrug (A12) richting Arnhem is van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 07:00 uur de hoofdrijbaan dicht tussen de knooppunten Oudenrijn en Lunetten in verband met de opbouw van een werkeiland ter voorbereiding op het vervangen van de tuinen van de brug. Op de parallelbaan is één rijstrook dicht. Verkeer wordt omgeleid door middel van borden boven en langs de weg. Over het vervangen van de tuien, kun je hier meer lezen.

A17 richting Zevenbergen: onderhoudswerkzaamheden

Van zaterdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur werken we aan de A17 richting Zevenbergen. Tussen knooppunt De Stok en Borchwerf is de weg dicht vanwege onderhoudswerkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via A4 of A58 en A16. Wat de werkzaamheden inhouden en hoe we je precies omleiden, lees je in dit artikel.

A27 richting Almere: werkzaamheden knooppunt Eemnes

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we onderhoudswerkzaamheden uit bij knooppunt Eemnes. Tijdens de werkzaamheden is de hoofdrijbaan van de A27 en de verbindingsweg van de A1 vanuit Amsterdam naar de A27 richting Almere afgesloten. Dit is de laatste weekendafsluiting van de werkzaamheden die op 8 april zijn gestart. Verkeer richting Almere en Lelystad wordt omgeleid. Meer over deze werkzaamheden en omleidingen, lees je hier.

A35 richting Almelo: asfalteringswerkzaamheden

Tussen vrijdag 20:00 uur en zaterdag 06:00 uur zijn we aan het asfalteren op de A35 richting Almelo. Daarbij is de weg dicht tussen Delden en knooppunt Buren. Verkeer wordt omgeleid met behulp van borden boven en langs de weg.

A50 richting Eindhoven: asfalteringswerkzaamheden

Van zaterdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A50 richting Eindhoven tussen Son en Breugel en knooppunt Ekkersweijer afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Bedrijventerrein Ekkersrijt blijft bereikbaar via afrit Ekkersrijt (6). Verkeer vanuit Nijmegen wordt omgeleid via de A59. Borden boven en langs de weg geven de omleidingen voor lokaal verkeer aan. Meer over de werkzaamheden en omleidingen, lees je in dit artikel.

N11 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 14:00 uur is de N11 in beide richtingen dicht tussen de N207 en de A12 vanwege onderhoudswerkzaamheden. Regionaal verkeer leiden we om over de N207 en de N209. Doorgaand verkeer wordt omgeleid over de A4 en de A12. Alphen aan de Rijn blijft bereikbaar vanaf de A4.

N59 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag op zaterdag werken we tussen 22:00 uur en 07:00 uur aan de N59. De weg is in beide richtingen dicht tussen knooppunt Hellegatsplein en Den Bommel. We voeren tijdens de afsluiting diverse onderhoudswerkzaamheden uit op en langs de weg. Verkeer leiden we om over de A4, N257 en de N57 of via de A15 en de N57 en vice versa.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.