Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A1 richting Amsterdam: onderhoudswerkzaamheden knooppunt Eemnes

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we op knooppunt Eemnes verschillende onderhoudswerkzaamheden uit aan de verbindingsweg van de A1 vanuit Amersfoort naar de A27 richting Utrecht. Tijdens de werkzaamheden is de verbindingsweg dicht.

Verkeer kan via de af- en oprit Eemnes passeren. Dit extra weekend met werkzaamheden heeft te maken met geannuleerde werkzaamheden, die in het weekend van 19 tot en met 23 mei niet konden doorgaan. Wat we de afgelopen weken op knooppunt Eemnes hebben gedaan, kun je lezen in dit artikel.

A20 richting Gouda: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 08:00 uur en van zaterdag 22:00 uur tot zondag 09:00 uur werken we aan de A20 richting Gouda. De weg is dan dicht tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein. Verkeer wordt vanaf knooppunt Kleinpolderplein omgeleid via de A20, A4, A15 en A16.

A27 richting Gorinchem: onderhoudswerkzaamheden

Van zaterdag 20:00 uur tot zondag 18:00 uur voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de A27 richting Gorinchem. Tijdens de werkzaamheden is de weg dicht tussen het knooppunt Sint-Annabosch en Breda-Noord. Verkeer richting Gorinchem wordt vanaf knooppunt Sint-Annabosch omgeleid via de A58, A16 en A59. Meer over die omleiding en de werkzaamheden, lees je in dit artikel.

A27 knooppunt Everdingen richting Breda: asfalteren

Van zaterdag 22:00 uur tot zondag 07:00 uur voeren we asfalteringswerkzaamheden uit op het knooppunt Everdingen. Tijdens de werkzaamheden is de weg richting Breda dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A2 en A15. Vanaf knooppunt Lunetten geldt een adviesroute via de A12 richting Den Haag en de A2 richting Den Bosch.

A58 richting Vlissingen: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 09:00 uur voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de A58 richting Vlissingen. Tijdens de werkzaamheden is de weg dicht tussen het knooppunt Arnestein en Middelburg-Centrum. Tot zondag 09:00 uur is de weg richting Vlissingen ook dicht tussen Heinkenszand en het knooppunt Stelleplas.

Verkeer richting Goes leiden we om over de N62 en de N254. Verkeer vanaf de N57 kan via de noordzijde van Middelburg over de N660 en de N288 richting Vlissingen rijden. Na het weekend vinden er ook nog werkzaamheden plaats. Meer daarover lees je in dit artikel.

A73 in beide richtingen: tunnelonderhoud

Van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 06:00 uur voeren we regulier onderhoud uit aan de Roertunnel en Swalmentunnel. De beide tunnels zijn in beide richtingen dicht. Tussen de tunnels is lokaal verkeer mogelijk.

N35 in beide richtingen: divers onderhoud

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 08:00 uur voeren we diverse onderhoudswerkzaamheden uit aan de N35. De weg is daarvoor in beide richtingen dicht tussen Raalte en Zwolle.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken.

Door incidenten of door verkeersdrukte van of naar een evenement – zoals bijvoorbeeld de TT Assen, die dit weekend plaatsvindt – kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.