Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A5 richting Coentunnel: nieuwe asfaltlaag (Geannuleerd)

Vanwege de weersomstandigheden gaan deze werkzaamheden niet door:

Van vrijdag 21:00 tot maandag 24 juli 05:00 uur is de verbindingsweg van de A5 naar de A10 Ring-Noord dicht. We zijn druk bezig met het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag in en rond de Coentunnel. Hiermee verlengen we de levensduur van het wegdek. Richting de Coentunnel zijn meerdere opritten van de A10 dicht. Meer info over de werkzaamheden via deze link.

A29 in beide richtingen: renovatiewerkzaamheden Haringvlietbrug

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Haringvlietbrug (A29) in beide richtingen tot vrijdag 4 augustus 23:00 uur afgesloten. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A59, A17 en A16 en via de N57 en de A15.

In de Hoeksche Waard volgen weggebruikers de omleiding via de N217 en de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is. We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

A28 in beide richtingen: werkzaamheden Wezep

Door werkzaamheden bij Wezep is de A28 van vrijdag 20:00 tot maandag 24 juli 05:00 uur tussen knooppunt Hattemerbroek en ’t Harde in beide richtingen volledig afgesloten. Verkeer kan tijdens de afsluiting in beide richtingen omrijden over de A1 en A50, volg Apeldoorn.

Meer informatie over deze werkzaamheden lees je in dit artikel.

A28 in beide richtingen: asfalteringswerkzaamheden knooppunt Hoevelaken

Van vrijdag 20:00 tot maandag 24 juli 05:00 uur is de A28 in beide richtingen dicht tussen knooppunt Hoevelaken en Amersfoort-Vathorst vanwege asfalteringswerkzaamheden. Naast asfalteren vervangen we onder andere ook de vangrails. We leiden verkeer om de A1 en A50, volg Apeldoorn. In dit artikel lees je over de aanvullende afsluitingen tijdens deze werkzaamheden.

A73 richting Venlo: werkzaamheden Roer- en Swalmentunnel

Vanaf vrijdag 21:00 tot vrijdag 4 augustus 21.00 uur zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden de Roer- en Swalmentunnel (A73) in de richting van Venlo dicht. Verkeer wordt lokaal omgeleid. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een zomerperiode van groot onderhoud. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.