Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A10 richting het oosten: werkzaamheden Zuidasdok

Van vrijdag 22:00 uur tot maandagochtend 14 augustus is een deel van de A10 Zuid en de A4 in de richting van het oosten dicht vanwege werkzaamheden, die deel uitmaken van het project Zuidasdok.

Tijdens deze acht dagen zijn de A4 en A10 Zuid dicht van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot een uur. In dit artikel kun je meer informatie vinden over de werkzaamheden.

A12 richting Arnhem: onderhoudswerkzaamheden

De A12 richting Arnhem is tot woensdag 9 augustus tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg afgesloten vanwege werkzaamheden. Verkeer op de A12 in de richting van Duitsland wordt bij knooppunt Maanderbroek omgeleid via de A30, A1 en A50. Verkeer op de A50 leiden we vanaf knooppunt Valburg om via de A15 en A325. Meer informatie over de werkzaamheden, is te lezen in dit artikel.

A29 richting Bergen op Zoom: renovatiewerkzaamheden Heinenoordtunnel

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Heinenoordtunnel (A29) van zaterdag 01:00 uur tot maandag 01:00 uur in de richting van Bergen op Zoom afgesloten. Daarna is de tunnel tot vrijdag 1 september in beide richtingen afgesloten.

Vanaf maandag 7 augustus tot vrijdag 1 september is ook de N59 tussen knooppunt Hellegatsplein en de afslag Den Bommel afgesloten vanwege werkzaamheden.

Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand (vracht)verkeer omgeleid via de A17, A16 en A15 of via de A15 en N57. Lokaal verkeer van en naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is.

We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

A73 richting Venlo: werkzaamheden Roer- en Swalmentunnel

Vanwege onderhoudswerkzaamheden zijn de Roer- en Swalmentunnel (A73) tot zaterdag 09:00 uur in beide richtingen dicht. Na 09:00 uur op zaterdag zijn de tunnels alleen in de richting van Maastricht dicht. Verkeer wordt lokaal omgeleid. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een zomerperiode van groot onderhoud. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

N7 in beide richtingen: werkzaamheden

Tot 1 september is de Zuidelijke Ringweg Groningen (N7) in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Euvelgunne en Groningen-Zuidoost. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid. Op deze website kun je meer informatie vinden over de werkzaamheden en omleidingsroutes.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.