Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van alle werkzaamheden waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A1 richting Apeldoorn: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 10:00 uur werken we aan de A1 richting Apeldoorn tussen knooppunt Hoevelaken en Barneveld. Verkeer wordt omgeleid via de A12 en A30 De werkzaamheden maken deel uit van een serie van werkzaamheden waarbij we op verschillende momenten op verschillende plekken op de A1 tussen de knooppunten Beekbergen en Hoevelaken werken.Meer daarover, kun je in dit artikel lezen.

A2 richting Maastricht: gecombineerde onderhoudswerkzaamheden

Tot en met 10 september worden in de avonden en nachten onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in het zuiden van Limburg. Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 09:00 uur is de A2 dicht tussen de knooppunten Kerensheide en Kruisdonk. Verkeer wordt lokaal omgeleid. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden.

A12 vanuit Den Haag: werkzaamheden Prins Clausplein

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur zijn vanuit Den Haag op de A12 bij het knooppunt Prins Clausplein de verbindingswegen naar de A4 richting Rotterdam en Amsterdam dicht.

Verkeer richting Amsterdam leiden we om over de A44, maar kan ook – net als het verkeer met bestemming Rotterdam - doorrijden over de A12 en keren bij Nootdorp. Vanuit de richting Utrecht kun je wel naar de A4 richting Rotterdam en Amsterdam. Dit is de laatste afsluiting van drie weekendafsluitingen. Meer over deze werkzaamheden lees je in dit artikel.

A20 richting Hoek van Holland: Blankenburgverbinding

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A20 richting Hoek van Holland afgesloten tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis. Er wordt dan gewerkt aan de Blankenburgverbinding.

In de richting van Rotterdam is de linkerrijstrook afgesloten. Verkeer wordt omgeleid en weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd. Meer over de werkzaamheden en omleidingen lees je in dit artikel.

A27 richting Breda: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:30 uur tot maandag 05:00 uur voeren we onderhoud uit aan de A27 richting Breda waarbij we onder meer asfalteringswerkzaamheden uitvoeren. De weg is dan dicht tussen de knooppunten Everdingen en Gorinchem. Verkeer wordt omgeleid via de A2 en A15. Informatie over de werkzaamheden en omleidingen, kun je terugvinden in dit artikel.

A35 richting Enschede: asfalteren een aanpassen belijning

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A35 richting Hengelo dicht tussen Almelo-Zuid en knooppunt Azelo. We gebruiken dit weekend om onder meer de oprit Almelo-Zuid opnieuw te asfalteren. Verder vervangen we (gedeeltelijk) de vangrails en brengen we nieuwe belijning aan. Verkeer wordt door middel van verschillende omleidingsroutes omgeleid. Welke dat zijn, kun je hier lezen.

A73 richting Roermond: vervangen asfalt

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 06:00 uur zijn de Roer- en Swalmentunnel (A73) dicht vanwege onderhoudswerkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via de A2 en N273. Tussen de tunnels is de weg wel open voor verkeer. Houd rekening met een langere reistijd.

N33 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Tussen vrijdag 19:00 uur en maandag 06:00 uur kun je tussen Assen en Siddeburen geen gebruikmaken van de N33. De weg is dan in beide richtingen dicht voor het uitvoeren van diverse onderhoudswerkzaamheden.

Verkeer richting Assen wordt vanaf Siddeburen omgeleid via de N387, A7 en A28 en vanaf knooppunt Zuidbroek volgen weggebruikers de A7 en A28. In de andere rijrichting wordt verkeer vanaf knooppunt Assen omgeleid via de A28 en A7. Vanaf knooppunt Zuidbroek kunnen weggebruikers omrijden over de A7 en N362.

N50 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 08:00 uur voeren we onderhoud uit aan onder meer het asfalt, de verlichting en de vangrail op en langs de N50. De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten tussen Kampen en knooppunt Emmeloord. De parallelrijbaan over de Ramspolbrug (N765) blijft tijdens het werk gewoon beschikbaar.

Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met een langere reistijd. Meer over de omleidingen en werkzaamheden lees je in dit artikel.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.