Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A1 richting Amsterdam: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A1 richting Amsterdam afgesloten tussen knooppunt Hoevelaken en Bunschoten-Spakenburg vanwege asfalteringswerkzaamheden. Verkeer wordt vanaf knooppunt Hoevelaken omgeleid over de A28 en A27. Meer informatie over deze werkzaamheden, is hier terug te lezen.

A7 richting Heerenveen: werkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A7 dicht tussen Groningen-West en Hoogkerk. Tijdens de werkzaamheden wordt er een ZOAB deklaag aangebracht op het wegdek. Verkeer op de N7 richting Heerenveen wordt vanaf knooppunt Julianaplein omgeleid over de A28, N381 en A7. Er zijn ook lokale omleidingen van kracht. Meer over deze werkzaamheden lees je hier.

A16 richting Rotterdam: werkzaamheden knooppunt Princeville

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is vanwege onderhoudswerkzaamheden de A16 dicht tussen knooppunt Princeville en knooppunt Zonzeel. Verkeer richting Rotterdam wordt vanaf knooppunt Princeville omgeleid over de A58, A17 en A16. Meer informatie over deze werkzaamheden en de werkzaamheden later deze maand, is hier terug te lezen.

A27 richting Breda: werkzaamheden Merwedebrug

Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de Merwedebrug (A27) richting Breda is van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur op de brug één rijstrook dicht. Omdat er een rijstrook minder beschikbaar is, wordt het meeste verkeer overdag vanaf knooppunt Everdingen omgeleid via de A2 en A59. Meer informatie over de werkzaamheden, die per rijrichting vier tot vijf weekenden duren, is hier te lezen.

A32 richting Zwolle: renovatie tunnelbakken

Van vrijdagavond 20:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de A32 is afgesloten tussen Meppel-Noord en Meppel-Zuid in de richting van Zwolle vanwege werkzaamheden. Verkeer richting Zwolle leiden we vanaf knooppunt Heerenveen om over de A7, A6 en N50. Hier lees je meer over de werkzaamheden.

A67 richting Eindhoven: onderhoudswerkzaamheden

Vanwege onderhoudswerkzaamheden is de A67 richting Eindhoven van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur afgesloten tussen de grens (oprit Straelen DE) en knooppunt Zaarderheiken. Verkeer vanuit Duitsland wordt via verschillende wegen omgeleid. In dit artikel is meer te lezen over de omleidingsroutes vanuit Duitsland.

A79 richting Heerlen: asfalteringswerkzaamheden

Van donderdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A79 richting Heerlen dicht tussen oprit Hulsberg en knooppunt Kunderberg. Vanuit Maastricht en Luik leiden we het verkeer vanaf knooppunt Kruisdonk om over de A2 en A76. Meer informatie over deze werkzaamheden en de werkzaamheden later deze maand, is hier terug te lezen.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.