Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A7 richting Heerenveen: werkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A7 dicht tussen Groningen-West en Hoogkerk. Verkeer op de N7 richting Heerenveen wordt vanaf knooppunt Julianaplein omgeleid over de A28, N381 en A7. Er zijn ook lokale omleidingen van kracht. Meer over deze werkzaamheden lees je hier.

A10 richting Schiphol: werkzaamheden Zuidasdok

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A10 richting Schiphol afgesloten tussen knooppunt Amstel en oprit S108 UMC vanwege werkzaamheden die onderdeel zijn van het project Zuidasdok. Meer info over de werkzaamheden en omleidingen lees je hier.

A16 richting Rotterdam: werkzaamheden knooppunt Princeville

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is vanwege onderhoudswerkzaamheden de A16 dicht tussen knooppunt Princeville en knooppunt Zonzeel. Verkeer richting Rotterdam wordt vanaf knooppunt Princeville omgeleid over de A58, A17 en A16. Meer informatie over deze werkzaamheden is hier terug te lezen.

A27 richting Breda: werkzaamheden Merwedebrug

Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de Merwedebrug (A27) richting Breda is van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur één rijstrook op de brug dicht. Omdat er een rijstrook minder beschikbaar is, wordt het meeste verkeer overdag vanaf knooppunt Everdingen omgeleid via de A2 en A59. Meer informatie over de werkzaamheden, die per rijrichting vier tot vijf weekenden duren, is hier te lezen.

A29 richting Bergen op Zoom: renovatie Heinenoordtunnel

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de Heinenoordtunnel (A29) dicht. Doorgaand (vracht) verkeer wordt omgeleid via de A15, A16 en A17. Verkeer richting Hoeksche Waard leiden we via de N217 en de Kiltunnel om. De tunnel is tijdens de werkzaamheden tolvrij. Verkeer richting Goeree-Overflakkee wordt omgeleid over de A15 en N57. Meer over deze werkzaamheden lees je hier.

A79 richting Heerlen: werkzaamheden

Van donderdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A79 richting Maastricht dicht tussen knooppunt Kunderberg en Hulsberg. Vanuit Heerlen leiden we het verkeer vanaf knooppunt Kunderberg om over de A76 en A2. Meer informatie over deze werkzaamheden en de werkzaamheden later deze maand, is hier terug te lezen.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.