Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 richting Eindhoven: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A2 afgesloten tussen oprit (39) Nederweert en afrit (38) Weert-Noord. Er vindt regulier onderhoud plaats aan onder andere het asfalt. Het verkeer richting Eindhoven wordt vanaf knooppunt Het Vonderen omgeleid over de A73 en A67. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

A27 richting Utrecht: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A27 richting Utrecht dicht tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Lunetten. We voeren onder andere onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt en brengen voegovergangen aan. Verkeer richting Utrecht leiden we vanaf knooppunt Everdingen om over de A12 en A2. Meer over de werkzaamheden, die komende vier weekenden in afwisselende rijrichtingen plaatsvinden, lees je hier.

A27 richting Utrecht: grootschalige werkzaamheden aan de Merwedebrug

Van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is één rijstrook dicht op de Merwedebrug richting Utrecht. Er worden gedurende vier weekenden grootschalige werkzaamheden uitgevoerd aan de hangkabels van de brug. Overdag leiden we het verkeer vanaf knooppunt Hooipolder om over de A59, A2 en A15. Hier lees je meer informatie over deze werkzaamheden.

A50 richting Arnhem: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 tot maandag 05:00 uur is de A50 richting Arnhem dicht tussen knooppunt Beekbergen en knooppunt Waterberg. Er vinden herstelwerkzaamheden plaats aan het asfalt en er wordt markering aangebracht op het vernieuwde wegdek. Doorgaand verkeer richting Arnhem wordt omgeleid over de A1, A30 en A12. Verkeer vanuit Twente of de Achterhoek in de richting van Arnhem wordt omgeleid over de A18/N18 en A12. Meer over deze werkzaamheden vind je hier.

N57 beide richtingen: werkzaamheden

Update 13 oktober 2023 - 16:30: De N57 alleen dicht van vrijdag 21:00 uur tot zaterdagochtend 09:00 uur. De rest van het weekend gaan de werkzaamheden vanwege slecht weer niet door en is de weg open voor verkeer.
Van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagavond 05:00 uur is de N57 in verschillende stadia dicht tussen Hellevoetsluis en Brielle. Er worden onder andere werkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt, de verlichting en de vangrail. Vanuit Brielle richting Hellevoetsluis leiden we het verkeer om over de N215, N59, A29 en A15. Richting Brielle vanuit Hellevoetsluis is deze route vice versa te volgen. Meer informatie over de werkzaamheden en de exacte stadia van afsluiting lees je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.