Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder vind je een overzicht van de werkzaamheden waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kan  verwachten.

A2: Onderhoud aan hoofdrijbaan

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we tussen de knooppunten Vught en Empel onderhoud uit aan de hoofdrijbaan van de A2 richting Utrecht. Verkeer wordt omgeleid over de parallelrijbaan. Kom je vanuit Venlo, Antwerpen of Eindhoven over de Randweg Eindhoven en wil je richting Oss? Dan leiden we je om richting Nijmegen over de A2 en de A50. Hier kun je meer lezen over de werkzaamheden en omleidingen.

A9: Werkzaamheden in de Wijkertunnel

Op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober 2021 worden in de Wijkertunnel (A9) werkzaamheden uitgevoerd. Op zowel donderdag als vrijdag is de tunnelbuis richting Amsterdam van 21:00 uur tot 07:00 afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22). De tunnelbuis richting Alkmaar is deze nachten gewoon open voor autoverkeer, maar blijft nog dicht voor vrachtverkeer en touringcars. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, kunnen vrachtwagens en touringcars vanaf zaterdag 16 oktober 2021 weer gebruik maken van deze tunnelbuis. Meer informatie over de werkzaamheden is hier te lezen.

A16: Nachtelijke werkzaamheden aan Drechttunnel

De komende vier nachten werken we aan de Drechttunnel (A16) en de tunnel is daarom tot en met zondagnacht elke nacht dicht tussen 21:00 uur en 05:00. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de N3 en A15 of vice versa. Lees hier meer over de werkzaamheden.

A50: Werkzaamheden tussen knooppunt Ewijk en Ravestein

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we tussen knooppunt Ewijk en Ravestein onderhoudswerkzaamheden uit aan de A50 richting Eindhoven. We leiden je richting Den Bosch en Eindhoven via diverse omleidingen om. Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingen vind je hier.

A73: Korte weekendafsluiting richting Nijmegen

Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de A73 richting Nijmegen is de weg tussen knooppunt Zaarderheiken en Venray dicht tussen vrijdag 21:00 uur en zaterdag 23:59 uur. Op het knooppunt zijn de verbindingswegen naar Nijmegen dicht en ook zijn de tussenliggende op- en afritten afgesloten. We leiden je op verschillende manieren om. Lees hier meer over de omleidingen en de werkzaamheden.

N7: Grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 22:00 tot maandag 06:00 uur werken we aan de N7 richting Groningen. De Zuidelijke Ringweg Groningen is dan dicht tussen knooppunt Euvelgunne en Groningen Zuidoost. Wil je vanuit Hoogezand naar Drachten (A7), dan leiden we je om over de ring oost, noord en west. Op deze pagina kun je meer lezen over de werkzaamheden op de N7.

N50: Asfalteren richting Zwolle

Vanwege onderhoudswerkzaamheden is de N50 richting Zwolle van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 afgesloten tussen knooppunt Emmeloord en Kampen Noord. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd, die kan oplopen tot dertig minuten. Tijdens de afsluiting leiden we je om over de A6 tot Swifterbant en vervolgens over de N711 en N307 richting Kampen. Wil je richting Ens, dan word je omgeleid via de A6 en de N352. Meer informatie over de werkzaamheden is hier te vinden.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek werkzaamheden op jouw route te checken. Een volledige lijst vind je hier.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.