Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van alle werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A4 vanuit beide richtingen: werkzaamheden knooppunt Prins Clausplein

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur vinden werkzaamheden plaats aan het knooppunt Prins Clausplein. Tijdens de werkzaamheden zijn de verbindingswegen van de A4 vanuit Rotterdam en Amsterdam naar de A12 richting Utrecht dicht. Verkeer wordt onder meer omgeleid via de A13 en A20. Meer informatie over de werkzaamheden, kun je teruglezen in dit artikel.

A7 Afsluitdijk in beide richtingen: inhijsen loopbrug Monument

Van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 08:00 uur is vanwege het inhijsen van de loopbrug van het Monument de Afsluitdijk (A7) in beide richtingen dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A7, N307 en A6 en vice versa.

A7 richting Groningen: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur is de N7 richting Groningen tussen Westerbroek en Groningen-Zuidoost afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Van zaterdag 20:00 uur tot zondag 06:00 is de A7 al vanaf Foxhol dicht. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden lokaal omgeleid. Op deze website is meer informatie over de werkzaamheden te vinden.

A12 Duitse grens richting Arnhem: werkzaamheden Duitse A3

Tot maandag 05:00 uur wordt gewerkt aan de Duitse A3. De weg richting Arnhem is afgesloten tussen Emmerich-Oost en de Nederlandse grens. Verkeer wordt omgeleid.

A15 richting Nijmegen: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is vanwege asfalteringswerkzaamheden de A15 richting Nijmegen dicht tussen de knooppunten Gorinchem en Deil. Verkeer wordt omgeleid via de A27 en A2. In dit artikel is meer informatie te vinden over de werkzaamheden.

A16 richting Belgische grens: werkzaamheden Belgische E19

Tot maandag 05:00 uur wordt in België aan de E19 gewerkt tussen Meer en de Nederlandse grens. Weggebruikers moeten rekening houden met verschoven en versmalde rijstroken. In dit artikel vind je meer informatie over de werkzaamheden.

A20 naar Gouda: werkzaamheden verbreding

In september dit jaar is de A20 in de richting van Hoek van Holland verbreed. In het najaar wordt de weg ook in de andere rijrichting verbreed. Vanwege deze werkzaamheden is de A20 richting Gouda dit weekend van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur afgesloten tussen Maassluis en knooppunt Kethelplein.

Verkeer wordt onder meer omgeleid via de N223 en A4. Meer informatie over de wegverbreding en de weekendwerkzaamheden, lees je in dit artikel.

A27 van Almere naar Gorinchem: grootschalige werkzaamheden

De A27 richting Gorinchem is vanwege werkzaamheden tussen vrijdag 22:00 uur en zaterdag 07:00 uur tussen de knooppunten Rijnsweerd en Lunetten afgesloten. De verbindingswegen vanaf de A28 bij Rijnsweerd en vanaf de A12 bij Lunetten, zijn al vanaf 21:00 uur dicht.

Verkeer op de A1 wordt vanaf knooppunt Hoevelaken en vanaf knooppunt Eemnes omgeleid over de A1, A9 en A2. Weggebruikers die op de A27 en A28 rijden, worden omgeleid via de Noordelijke Randweg Utrecht (N230) en A2.

A28 richting Zwolle: versmalde en verschoven rijstroken

Tot 1 november worden op de A28 richting Zwolle tussen knooppunt Lankorst en Nieuwleusen asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van groot onderhoud tussen Zwolle en Meppel in beide richtingen.

Tot 1 november moeten weggebruikers in de richting van Zwolle rekening houden met versmalde en verschoven rijstroken en een extra reistijd. In dit artikel kun je meer teruglezen over de werkzaamheden.

A76 richting Belgische grens: gecombineerd onderhoud

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 08:00 uur is de A76 richting de Belgische grens vanwege onderhoudswerkzaamheden afgesloten tussen de knooppunten Kunderberg en Kerensheide. Op knooppunt Kunderberg is de verbindingsweg naar de A76 richting Geleen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid.

N35 in beide richtingen: gecombineerd onderhoud

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 08:00 uur voeren we op de N35 onderhoud uit. De weg is tussen de afrit en oprit Oldendeel en Deventer in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.