Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 rondom Eindhoven: asfalteringswerkzaamheden

Vanaf vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2 bij knooppunt Leenderheide. Hierdoor zijn er gedurende het weekend diverse afsluitingen rondom het knooppunt. De A2 en N2 zijn bij het knooppunt in de richting van Eindhoven en Venlo afgesloten voor het verkeer. In dit artikel lees je precies welk deel van de A2 wanneer dicht is.

A12 Duitse grens richting Arnhem: werkzaamheden Duitse A3

Van vrijdag 20:00 uur tot woensdag 05:00 uur wordt gewerkt aan de Duitse A3. De weg richting Arnhem is afgesloten tussen Emmerich en de Nederlandse grens. Verkeer wordt omgeleid.

A50 in wisselende richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Dit weekend wordt in wisselende richtingen gewerkt aan de A50 tussen de knooppunten Grijsoord en Valburg. Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 23:59 uur werken we in zuidelijke richting, dus richting Oss. Van zaterdag 19:00 uur tot maandag 05:00 uur is de weg in de andere rijrichting afgesloten.

Tijdens de werkzaamheden zijn ook de tussenliggende op- en afritten dicht. Dit geldt ook voor de verbindingswegen vanaf de A12 bij Grijsoord en de A15 bij Valburg. Verkeer wordt omgeleid over de A12, N325/A325 en A15 en vice versa.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot meer dan een half uur. Meer informatie over de werkzaamheden, lees je hier.

A76 richting Heerlen: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 06:00 uur is de A76 richting Heerlen afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden tussen Maasmechelen en knooppunt Kerensheide. Op de Belgische E314 is de oprit Maasmechelen dicht en in Nederland zijn de op- en afrit Stein afgesloten.

Bij knooppunt Kerensheide zijn de verbindingswegen naar de A2 richting Eindhoven en Maastricht dicht. Verkeer wordt lokaal omgeleid. In dit artikel vind je meer informatie over de werkzaamheden.

N3 in beide richtingen: onderhoud Papendrechtsebrug

Van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 08:00 uur voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de Papendrechtsebrug (N3). De weg is in beide richtingen dicht tussen Papendrecht (A15) en Dordrecht-Staart. De opritten naar de N3 zijn al om 21:00 uur afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A15, A27, A59 en A16 en vice versa. In dit artikel lees je meer informatie over de werkzaamheden en de omleiding.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.