Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 richting Amsterdam: werkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zondag 08:00 uur is de A2 dicht tussen knooppunt Oudenrijn en Maarssen. Er worden onder andere asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. Verkeer richting Amsterdam wordt geadviseerd om vanaf knooppunt Lunetten via de A27 richting Hilversum te rijden om bij knooppunt Eemnes de A1 richting Amsterdam op te gaan. Ook zijn er lokale omleidingen van kracht. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

A27 richting Utrecht: grootschalige werkzaamheden aan de Merwedebrug

Van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is één rijstrook dicht. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de hangkabels van de brug. Overdag leiden we het verkeer richting Utrecht vanaf knooppunt Hooipolder om via de A59, A2 en A15. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

A29 richting Bergen op Zoom: werkzaamheden Heinenoordtunnel

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de Heinenoordtunnel dicht richting het zuiden. Tijdens de afsluiting worden nieuwe installaties en systemen vervangen, geplaatst en getest. Doorgaand (vracht)verkeer wordt omgeleid via de A15, A16 en A17. Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A15, A16 en N217 (via de Kiltunnel). Als de Heinenoordtunnel is afgesloten, is de Kiltunnel in de afgesloten rijrichting tolvrij. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

A58 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden Vlaketunnel

Tot maandagochtend 05:00 uur is de Vlaketunnel in beide richtingen afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden. Verkeer vanuit Rotterdam richting Middelburg wordt omgeleid via de N57 en vice versa. Verkeer van en naar het oosten leiden we vanaf knooppunt Hellegatsplein om over de N59 en N57. Lokaal verkeer wat al op de A58 rijdt leiden we om via de Vlakebrug. Meer informatie over de werkzaamheden lees je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.