Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A1 richting Hengelo: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur zijn op knooppunt Beekbergen de verbindingswegen naar de A50 richting Zwolle en de A50 richting Arnhem afgesloten. Er worden werkzaamheden uitgevoerd voor de verbreding van de A1. Het verkeer wordt lokaal omgeleid. Meer informatie over de verbreding van de A1 lees je hier.

A29 richting Bergen op Zoom: renovatie Heinenoordtunnel

Vanaf vrijdagavond 22:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de Heinenoordtunnel dicht richting het zuiden. Tijdens deze werkzaamheden worden onder andere installaties en systemen vervangen, geplaatst en getest. Doorgaand (vracht)verkeer leiden we om via de A15, A16 en A17. Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A15, A16 en N217 (via de Kiltunnel). Als de Heinenoordtunnel is afgesloten, is de Kiltunnel in de afgesloten rijrichting tolvrij. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

A50 richting Nijmegen: asfalteringswerkzaamheden

Van zaterdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de A50 dicht tussen knooppunt Paalgraven en afrit Ravenstein (17). Het verkeer vanaf de randweg Eindhoven en randweg ’s-Hertogenbosch richting Arnhem/Nijmegen wordt omgeleid via de A2 en A15. Het verkeer op de A50 vanuit Eindhoven en Veghel in de richting van Nijmegen wordt omgeleid via de N279, A2 en A15. Meer informatie over de werkzaamheden lees je hier.

A76 richting Heerlen: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A76 dicht tussen de Belgische grens en knooppunt Kerensheide. Het verkeer richting Heerlen wordt vanaf afrit 33 Maasmechelen richting Maaseik omgeleid over de N78, N296, A2 richting Maastricht en ter hoogte van knooppunt Kerensheide over de A76 richting Heerlen. Verkeer richting Eindhoven wordt vanaf afrit 33 Maasmechelen richting Maaseik omgeleid over de N78, N273 en de A2 richting Eindhoven. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.