Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging hadden verwacht. Omdat door de storm niet veilig gewerkt kon worden zijn de meeste werkzaamheden verplaatst. Toch kun onderweg vertraging oplopen door andere incidenten. Check daarom voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 richting Eindhoven: KWA-tunnel één nacht dicht

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 06:00 uur werken we aan de Koning Willem Alexandertunnel. In de richting van Eindhoven zijn dan tussen Echt en knooppunt Het Vonderen twee van de vier rijstroken afgesloten en moet je rekening houden met een langere reistijd.

Gaat niet door: A12 in beide richtingen: werkzaamheden Galecopperbrug

We voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag werkzaamheden uit aan de Galecopperbrug (A12). Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 08:00 uur is de weg richting Arnhem dicht tussen de knooppunten Oudenrijn en Lunetten. We leiden je om over de N230, maar verkeer richting Arnhem kan ook omrijden over de A16/A15/A27 en over de A2/A15/A50. Meer over de planning bij deze werkzaamheden lees je door op deze link te klikken.

Tekst gaat verder onder de tweet

Gaat niet door: A73 in beide richtingen (regulier onderhoud aan tunnels)

Van vrijdag op zaterdag voeren we tussen 20:00 uur en 06:00 uur onderhoud uit aan de Roer- en Swalmentunnel in de A73. De tunnels zijn in beide richtingen dicht. Lokaal verkeer tussen de tunnels is wel mogelijk. Doorgaand verkeer leiden we om via de A2 en de N273.

Tekst gaat verder onder de tweet

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Onder slechte weersomstandigheden kan het voorkomen dat werkzaamheden uitgesteld worden. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.