Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Een aantal van deze werkzaamheden vinden plaats op de A6 tussen Lelystad en Almere en de N9 tussen Petten en Julianadorp-Zuid.  

Hieronder een overzicht van de wegen waaraan we het hele weekend werken.

A9: Groot onderhoud tussen Velsen en knooppunt Raasdorp

Tot woensdag 25 augustus 05:00 uur voeren we groot onderhoud uit aan de A9. Tussen Velsen en het knooppunt Raasdorp is de weg in één richting dicht en leiden we al het verkeer over de andere rijbaan. Daarbij zijn er per richting twee versmalde rijstroken over. Hoe dat precies in zijn werk gaat legt Marlous je in deze video uit.

Vanwege deze werkzaamheden is ter hoogte van het knooppunt Rottepolderplein de verbindingsweg van de A200 naar de A9 richting Amstelveen dicht. Ook kun je van de A9 vanuit Velsen niet de A200 op. Alles over deze werkzaamheden en de afsluiting lees je hier.

A16 Onderhoud aan Drechttunnel

Van vrijdag 23:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we onderhoud uit aan de Drechttunnel in de A16. Richting Rotterdam is de weg dicht tussen de N3 en Zwijndrecht. We leiden je om over de A59, A27 en de A15 of de A17, A59 en de A29.

N302/A28: Werkzaamheden bij Harderwijk

De provincie Gelderland werkt van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur aan de N302 bij Harderwijk. Vanaf de A28 kan je daarom de afrit Harderwijk niet gebruiken. Rijd je op de A28 en wil je naar Harderwijk, dan leiden we je om via Ermelo. Wil je naar Lelystad, dan adviseren we je de snelweg bij Nijkerk te verlaten en om te rijden over de N301.

A32: Grootschalig onderhoud tussen Heerenveen en Ter Idzard

Tot 20 juli 06:30 uur werken we richting Meppel tussen Heerenveen en Ter Idzard. De rijbaan is in die richting volledig afgesloten, inclusief de tussenliggende op- en afritten. We leiden al het verkeer over de andere rijbaan waarbij je per richting maar één rijstrook over hebt. Daarom moet je rekening houden met een langere reistijd. Wat we precies doen en wanneer welke op- en afritten zijn afgesloten, kan je hier nalezen.

A32: Grootschalige werkzaamheden tussen Meppel en Lankhorst

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 23:00 uur voeren we ook grootschalige werkzaamheden uit aan de A32 tussen Meppel en knooppunt Lankhorst. We vervangen voegovergangen en herstellen meteen andere schade. Ook de afrit Lankhorst en de op- en afrit Meppel zijn tijdens de werkzaamheden dicht. Alles over deze werkzaamheden en tips vind je hier.

A50: Groot onderhoud tussen Beekbergen en Vaassen

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur heb je bij Apeldoorn maar één rijstrook om richting Zwolle te rijden. De parallelrijbaan is dicht tussen knooppunt Beekbergen en Apeldoorn-Noord. Omdat we daarbij meer dan 30 minuten vertraging verwachten, leiden we je om via afrit Vaassen. Meer over de werkzaamheden aan de A50 tussen Beekbergen en Vaassen kun je hier nalezen.

A73: Tussen Rijkevoort en Venray-Noord afgelast

Van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur waren aanvankelijk werkzaamheden gepland op de A73 richting Venlo tussen Rijkevoort en Venray-Noord. In verband met de huidige situatie in Limburg gaan deze werkzaamheden niet door. Deze zullen op een later moment ingehaald worden.

Omleidingen

Bij alle werkzaamheden geven we de omleidingen aan op de borden boven en naast de weg. Houd bij het omrijden rekening met een langere reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er dan ook goed aan om voor vertrek werkzaamheden op jouw route te checken. Een volledige lijst vind je hier.