Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de meest ingrijpende werkzaamheden dit weekend. Ga je op pad? Dan doe je er goed aan om voor vertrek te controleren of je hinder op je route kunt verwachten.

A27 Gorinchem - Breda: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 08:00 uur brengen we op de A27 richting Breda een nieuwe laag asfalt aan. De weg is vanuit Gorinchem dicht tussen de knooppunten Gorinchem en Hooipolder. Vanaf de A15 kun je daarom niet via de A27 richting Breda. Meer over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen lees je hier

A29 richting Rotterdam: onderhoud aan Volkerakbrug

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 09:00 uur voeren we onderhoud uit aan de brug bij de Volkeraksluizen (de Volkerakbrug). We sluiten daarvoor de weg richting Rotterdam tussen de knooppunten Sabina en Hellegatsplein. We leiden om via de A59, A17 en A16. Je kan ook via de N257, N59 en de A29 rijden.

A73 richting Venlo en Nijmegen: asfaltonderhoud

Om de A73 in goede conditie te houden voeren we van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur onderhoud uit aan het asfalt. Hierdoor is de weg dicht tussen knooppunt Het Vonderen en Maasbree. Tussen knooppunt Het Vonderen en Roermond zijn voor lokaal verkeer enkele af- en toeritten geopend, doorgaand verkeer wordt omgeleid. 

Houd er rekening mee dat we ook werken aan de A74 vanuit Duitsland. De weg is dicht tussen Kaldenkirchen (D61) en knooppunt Tiglia. Alle info over deze werkzaamheden en omleidingen lees je hier.

N7 Zuidelijke ringweg Groningen

Om Groningen ook in de toekomst bereikbaar te houden werken we diverse weekeinden aan de N7. Van vrijdag 20:00 tot maandag 06:00 uur is de weg daarom dicht tussen Groningen-Zuidoost een het knooppunt Euvelgunne. Verkeer wordt omgeleid via de Europaweg.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Ook door incidenten kun je onverhoopt in de file terechtkomen. Check dan ook voordat je de weg op gaat de actuele verkeerssituatie.

Wil je nou weten waarom we soms aan de weg moeten werken en hoe dat precies in zijn werk gaat? Luister dan onze podcastserie “Wegwijzer”, waarin we je alle ins en outs vertellen.