Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Je kan ons verder ook nog tegenkomen op de A15, de A50 en de N35. Hieronder hebben we de belangrijkste werkzaamheden voor je op een rijtje gezet. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er op jouw route hinder verwacht wordt. Dat doe je hier

A7: Afsluitdijk één nacht in beide richtingen dicht

Van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 08:00 uur sluiten we de Afsluitdijk in beide richtingen af. We leiden je om over de A7/N307/A6 of over de A1/A6. Meer over het project 'Afsluitdijk' vind je hier

A9: Groot onderhoud tussen Velsen en knooppunt Raasdorp

Tot maandag 23 augustus 05:00 uur voeren we groot onderhoud uit aan de A9. Tussen Velsen en het knooppunt Raasdorp is de weg in één richting dicht en leiden we al het verkeer over de andere rijbaan. Daarbij zijn er per richting twee versmalde rijstroken over. Ook sluiten we geregeld op- en afritten af. Meer over deze werkzaamheden en de afsluiting lees je hier.

A15: Aanleg extra rijstrook

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur werken we op twee plekken in de richting van Ridderkerk. We werken tussen knooppunt Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam en leggen een extra rijstrook aan tussen Sliedrecht-Oost en Papendrecht. De weg is dicht vanaf knooppunt Gorinchem. We leiden je om over de A27/A59/A16 en N3 of over de A27/A2/A12/A20. Over de werkzaamheden tussen Sliedrecht-Oost en Papendrecht leest je hier meer.

A28: Aanleg faunaduiker

Van vrijdag 19:00 uur tot maandag 06:00 uur leggen we een faunaduiker (een betonnen buis onder de snelweg) aan waardoor dieren veilig van de ene naar de andere kant van de weg kunnen. Daarvoor is de weg van Assen naar Groningen dicht tussen parkeerplaats Glimmermade en afrit Haren. We leiden al het verkeer over de andere rijbaan. We adviseren verkeer op de A7 met bestemming Assen bij Hoogkerk te rijden over de N372 en de N386.

A50: Groot onderhoud tussen Apeldoorn-Noord en knooppunt Beekbergen 

Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 06:00 uur is er richting Arnhem maar één rijstrook beschikbaar tussen Arnhem-Noord en knooppunt Beekbergen. Vanuit Zwolle is de afrit Apeldoorn dicht en richting Arnhem is de oprit Apeldoorn afgesloten. We vervangen onder andere het huidige asfalt voor een geluiddempende variant. Meer info over de werkzaamheden lees je hier. Tijdens de werkzaamheden leiden we je om over de A28 en de A1.

N35: Grootschalige werkzaamheden tussen Enschede en Duitse grens 

Van vrijdag 21:00 uur tot zondag 20:00 uur sluiten we de N35 in beide richtingen af tussen Enschede en de Duitse grens. We voeren dan grootschalige wegwerkzaamheden uit waarbij we onder andere de verkeerslichten op de T-splitsing met de Oostweg vervangen. We leiden je om over de A1.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er dan ook goed aan om voor vertrek werkzaamheden op jouw route te checken. Een volledige lijst vind je hier.