Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er op jouw route hinder verwacht wordt. Dat doe je hier.

A7: Afsluitdijk één nacht in beide richtingen dicht

Van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 08:00 uur sluiten we de Afsluitdijk in beide richtingen af. We leiden je om over de A7/N307/A6 of over de A1/A6. Meer over het project 'Afsluitdijk' vind je hier

A9: Groot onderhoud tussen knooppunt Velsen en Haarlem-Zuid

Tot 23 augustus voeren we groot onderhoud uit aan de A9 tussen het knooppunt Velsen en Haarlem-Zuid. We leiden het verkeer vanuit beide richtingen over één rijbaan waarbij de maximumsnelheid verlaagd is. Verder zijn de verbindingswegen op knooppunt Rottepolderplein naar de A200 dicht. Hier lees je meer over de werkzaamheden op de A9.

A15: Verbreding tussen Papendrecht en Sliedrecht 

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur werken we aan de A15. De weg is in beide richtingen dicht tussen Sliedrecht-Oost en Papendrecht. We leiden je om over de A27, A59 en A16. Meer over deze werkzaamheden kun je hier nalezen. 

A15: Groot onderhoud aan Suurhoffbrug

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur werken we aan de Suurhoffbrug. Tussen de Dintelhavenbrug is er maar één rijstrook vrij met een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur en tussen Havens 6200-7000 en Oostvoorne sluiten we de weg van Ridderkerk naar Europoort helemaal af. Meer over de renovatie en nieuwbouw van de brug is hier te vinden. 

A28: Aanleg faunaduiker

Van vrijdag 19:00 uur tot maandag 06:00 uur leggen we een faunaduiker (een betonnen buis onder de snelweg) aan waardoor dieren veilig van de ene naar de andere kant van de weg kunnen. Daarvoor is de weg van Assen naar Groningen dicht tussen parkeerplaats Glimmermade en afrit Haren. We leiden al het verkeer over de andere rijbaan. We adviseren verkeer op de A7 met bestemming Assen bij Hoogkerk te rijden over de N372 en de N386.

A32: Grootschalige werkzaamheden bij Heerenveen-Centrum

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur voeren we groot onderhoud uit aan de A32 bij Heerenveen-Centrum. We vervangen bewegwijzering en voeren asfalteringswerkzaamheden uit. De weg is richting Leeuwarden dicht tussen Heerenveen-Zuid en knooppunt Heerenveen. Verkeer van Steenwijk naar Heerenveen leiden we om over de N351/N381/A7. Verkeer vanuit Heerenveen kan omrijden over de N380/N392/A7.

A79: Verbreding tussen Kunderberg en Hulsberg

We leggen de laatste hand aan de verbreding van de A79 richting Maastricht tussen de knooppunten Kunderberg en Hulsberg. De weg is daar nog tot dinsdag 21:00 uur dicht. We leiden je om over de A76 en de A2.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er dan ook goed aan om voor vertrek werkzaamheden op jouw route te checken. Een volledige lijst vind je hier.