Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A12 richting Utrecht: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren op de A12 onderhoud aan het asfalt en verlichting, repareren we de vangrails en brengen we markeringen aan. Dit doen we in de richting van Utrecht tussen Zoetermeer en knooppunt Gouwe. De weg en ook de tussenliggende op- en afritten zijn dicht. Verkeer vanuit Den Haag wordt omgeleid via de A4 en N11 of de A13 en A20. Meer over de werkzaamheden en de omleidingen, lees je in dit artikel.

A15 in beide richtingen: parallelrijbaan bij IJsselmonde dicht

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur wordt het kruispunt IJsselmonde Randweg/Dierensteinweg/Veren Ambachtsweg geasfalteerd. In verband met de werkzaamheden zijn op de hoofdrijbaan van de A15 twee van de vier rijstroken afgesloten tussen het knooppunt Vaanplein en IJsselmonde. Op de parallelrijbaan kun je vanuit beide richtingen de afrit naar IJsselmonde niet gebruiken. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

A20 in beide richtingen: werkzaamheden Blankenburgverbinding

Tussen donderdag 22:00 uur en maandag 05:00 uur werken we aan de verbreding van de A20 ten behoeve van de toekomstige Blankenburgverbinding. De weg is in beide richtingen dicht tussen Maassluis en knooppunt Kethelplein. Zaterdag- en zondagnacht wordt er in de richting van Rotterdam ook gewerkt tussen Vlaardingen-West en Kethelplein.

Verkeer wordt omgeleid via de A4 en N223 en weggebruikers worden geadviseerd de lokale wegen tussen Vlaardingen en Maassluis te mijden en om indien mogelijk het reisgedrag aan te passen. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden, omleidingen en het reisadvies.

A76 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Sinds woensdag voeren we gedurende de nachtelijke uren onderhoudswerkzaamheden uit aan de A76 tussen de Belgische grens en knooppunt Kerensheide. In de richting van Belgiƫ is de weg afgesloten van woensdag 21.00 uur tot donderdag 06.00 uur.

Van vrijdagavond 21:00 uur tot zaterdagochtend 08:00 werken we de andere kant op, tussen Maasmechelen en knooppunt Kerensheide. Tijdens de werkzaamheden zijn ook de verbindingswegen naar de A2 dicht. Verkeer wordt lokaal omgeleid. In dit artikel lees je meer informatie over de werkzaamheden.

N7 richting Westerbroek: werkzaamheden hoofdrijbaan

Tot maandag 06:00 uur is de N7 dicht tussen de brug over het Winschoterdiep en knooppunt. Er worden werkzaamheden aan de hoofdrijbaan en de middenberm uitgevoerd. Verkeer richting wordt lokaal omgeleid.

N46 richting Groningen: grootschalige werkzaamheden

Tot maandag 06:00 uur is de vanwege asfalteringswerkzaamheden de N46 dicht tussen Meerstad en knooppunt Euvelgunne. Verkeer wordt met behulp van gele borden boven en langs de weg omgeleid.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.