Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er op jouw route hinder verwacht wordt. Dat doe je hier.

A1: Asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur asfalteren we de A1 tussen Oldenzaal en De Lutte. De weg is daarbij alleen richting Duitsland dicht, inclusief alle aansluitende op- en afritten. Naast het opnieuw asfalteren maken we ook nieuwe voegovergangen.

A9: Groot onderhoud tussen Velsen en knooppunt Raasdorp

Tussen vrijdag 21:00 uur en woensdag 25 augustus 05:00 uur voeren we groot onderhoud uit aan de A9. Tussen Velsen en het knooppunt Raasdorp sluiten we de weg telkens in één richting af en leiden al het verkeer over de andere rijbaan. Daarbij zijn er per richting twee versmalde rijstroken over. Ook sluiten we geregeld op- en afritten af.

Tijdens de werkzaamheden is de maximumsnelheid voor de veiligheid van het verkeer en de wegwerkers verlaagd naar 70 kilometer per uur. Wat we precies doen en hoe je het beste kunt omrijden, kan je vinden op de website van het online bezoekerscentrum.

A15: Rijstroken bij Rozenburg een week eerder open

Omdat de werkzaamheden aan het toekomstige knooppunt Rozenburg voorspoedig zijn verlopen, zullen we rijstroken die we afgesloten hadden een week eerder vrijgeven. Om dit te kunnen doen sluiten we de A15 tussen zaterdag 22:00 uur en zondag 08:00 uur.

Richting Europoort sluiten we de weg tussen de oprit Welplaatweg en de Thomassentunnel en richting Rotterdam tussen de oprit Brielle en afrit Rozenburg-Centrum.  Ook de afrit Rozenburg-Centrum gaat vanaf zondag weer open. Alles over de bouw van het nieuwe knooppunt en de wegen die erop gaan aansluiten kan je hier nalezen.

A32: Onderhoud tussen Meppel en Lankhorst

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 23:00 uur is de A32 richting Zwolle dicht tussen Meppel en knooppunt Lankhorst. Ook de oprit Meppel, de op- en afrit Meppel-Zuid en de verbindingsweg richting Hoogeveen zijn afgesloten. Tijdens de afsluiting vervangen we voegovergangen, repareren we het asfalt, de verlichting en de vangrail. Ook de komende maanden volgen er nog een aantal weekendafsluitingen. Alles hierover kan je hier nalezen.

A50: Groot onderhoud tussen knooppunt Beekbergen en Vaassen

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur voeren we groot onderhoud uit richting Arnhem. De weg is dicht tussen Apeldoorn en knooppunt Beekbergen. We leiden je om over de N345 en de A1. Meer details over de werkzaamheden kan je hier nalezen.

A79: Verbreding richting Maastricht tussen Kunderberg en Hulsberg

Tot zondag 8 augustus 21:00 uur verbreden we de A79 richting Maastricht. De weg is vanaf vrijdag 21:00 uur dicht tussen knooppunt Kunderberg en Hulsberg. Ook de tussenliggende op- en afritten zijn dicht. We leiden je om over de A76 en de A2. Het is de vierde langdurige afsluiting waarbij we de weg verbreden. Meer over de werkzaamheden lees je hier.

N3: Groot onderhoud bij Papendrecht

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we weer onderhoud uit waarvoor de weg in beide richtingen dicht is tussen de A15 en de Merwedestraat. Vanaf donderdag 21:00 uur is de weg al dicht in de richting van de A15 vanaf de Burgemeester Keijzerweg. Meer details, waaronder de omleidingsroutes, kan je hier vinden.

Omleidingen

Bij alle werkzaamheden geven we de omleidingen aan op de borden boven en naast de weg. Houd bij het omrijden rekening met een langere reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er dan ook goed aan om voor vertrek werkzaamheden op jouw route te checken. Een lijst met alle werkzaamheden vind je hier.