Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder staat een kort overzicht van de werkzaamheden dit weekend. Wil je alle werkzaamheden zien? Klik dan even door naar deze pagina

Laatste werkzaamheden Gaasperdammertunnel

Dit weekend zorgen we ervoor dat je vanaf maandagmorgen gebruik kunt maken van alle tunnelbuizen (5) van de Gaasperdammertunnel in de A9 en de rotonde bovenop de tunnel (Gooiseweg). Daarvoor sluiten we dit weekend nog wel de volgende wegen:

  • De hoofdrijbaan van Diemen naar Amstelveen tussen de knooppunten Diemen en Holendrecht is van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur dicht, net als alle tussenliggende op- en afritten;
  • De parallelrijbaan van Amstelveen naar Diemen tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen is van vrijdagochtend 05.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur dicht, net als alle tussenliggende op- en afritten.

We leiden je om over de A2, A10, A1 en vice versa. Maandagmorgen is alles klaar en kan de langste landtunnel, de Gaasperdammertunnel, in zijn geheel worden gebruikt.

A16

Ten zuiden van Rotterdam werken we bij knooppunt Ridderkerk aan de weg. We sluiten daar een tweetal verbindingswegen. Van zaterdagavond 21 november 19.00 uur tot maandagochtend 23 november 05.00 uur kun je geen gebruik maken van:

  • De verbindingsweg naar de A15 richting Europoort;
  • De verbindingsweg naar de A29 richting Bergen op Zoom.

We leiden je om over de A20 en A4, lokaal kun je omrijden via de aansluiting Hendrik-Ido-Ambacht op de A15 en de A16. Houd bij het omrijden rekening met een langere reistijd.

A200

We voeren dit jaar groot onderhoud uit aan wegen in Noord-Holland. Dit weekend is de A200 richting Haarlem aan de beurt. We plegen onderhoud aan onder andere het asfalt. De rijbaan tussen Zwanenburg en het knooppunt Rottepolderplein is vanaf vrijdag 21:00 uur tot zondag 09:00 uur dicht. Handig om te weten is nog:

  • Dat de rijbaan richting Amsterdam open is;
  • Dat verkeer van Amsterdam naar Haarlem/Velsen/Beverwijk wordt omgeleid via het Westelijk Havengebied (A5 en de A9);
  • Dat verkeer vanuit Amsterdam met bestemming Velsen ook kan omrijden via de Westpoortweg (S102) - te bereiken via de afrit Sloterdijk op de A10 en afrit Amsterdam Westpoort op de A5 - en de N202.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Bekijk dan voor vertrek de actuele stand van zaken op de wegen.