Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je dit weekend op pad? Kijk dan hier voor vertrek of je op jouw route met oponthoud te maken krijgt.

A9: Afsluiting Wijkertunnel

Dit weekend werken we aan de Wijkertunnel en zal de tunnel op verschillende momenten afgesloten zijn. Van donderdag 21:00 uur tot vrijdag 05:00 uur is de tunnel richting Haarlem dicht en van vrijdag vanaf 21:00 uur tot zaterdag 08:00 uur is de weg richting Alkmaar afgesloten. Ten slotte is er in die rijrichting ook een nachtafsluiting van zondag 20:30 uur tot maandag 05:00. We leiden verkeer om via de Velsertunnel (A22). Meer over de werkzaamheden lees je hier.

A12: Asfalteren parallelrijbaan

Tot 7 oktober werken we dag en nacht aan de parallelrijbaan van de A12 richting Den Haag. Twee van de drie rijstroken zijn dicht tussen de Galecopperbrug en knooppunt Oudenrijn. Op de overgebleven rijstrook wordt de snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur. Ook de tussenliggende opritten zijn tijdens de werkzaamheden dicht. Vanaf knooppunt Lunetten (A27) is de verbindingsweg naar de A12 richting Utrecht afgesloten.

A12: Groot onderhoud

Deze hele week (tot donderdag 7 oktober 05:00 uur) werken we nog aan de A12 richting Den Haag. Tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug brengen we nieuw asfalt aan en voeren we groot onderhoud uit. Tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk vinden ook werkzaamheden plaats. Daar is een beperkt altijd rijstroken beschikbaar. We hebben omleidingen en adviesroutes voor zowel verkeer richting Den Haag als voor verkeer met bestemming Rotterdam. Meer over de werkzaamheden en omleidingen vind je hier.

A29: Nachtafsluiting Haringvlietbrug

Op de Haringvlietburg wordt de linkerrijstrook in beide richtingen verbreed. Vanwege deze aanpassing is de weg drie nachten dicht, telkens in een andere rijrichting. Vanaf vrijdagavond 21:00 uur tot zaterdagochtend 08:00 is de weg richting Bergen op Zoom dicht. De nacht erna is de weg richting Rotterdam tussen 21:00 uur en 10:00 afgesloten. Ten slotte is de brug vanaf zondagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 richting Rotterdam niet bereikbaar vanwege de werkzaamheden. We leiden verkeer om via de A15, A16, A17 of A59 en vice versa. Verkeer vanuit of naar Zierikzee leiden we om via de A15 en N57. Meer over de werkzaamheden en omleidingen, lees je hier.

N3: Verwijderen maatregelen Wantijbrug

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de N3 in beide richtingen dicht tussen de Merwedestraat in Dordrecht en de A16. Ook zijn alle tussenliggende op- en afritten dicht. Tijdens de laatste weekendafsluiting worden de laatste onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en wordt een groot deel van de verkeersmaatregelen op de N3 afgebouwd. We leiden verkeer om via de A15 en A16 en vice versa. Meer over de werkzaamheden op de N3 vind je hier.

N7: Grootschalige werkzaamheden bij Groningen

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur is de Zuidbaan van de N7 Zuidelijke Ringweg Groningen afgesloten tussen de aansluiting Groningen-Oost en oprit Keilerbocht. Kom je vanuit Drachten en wil je richting Hoogezand, dan leiden we je lokaal om vanaf Groningen Zuidoost. Hier vind je meer informatie over de werkzaamheden op de N7.

N11: Onderhoud in beide richtingen

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is de N11 in beide richtingen dicht tussen de N207 (Alphen aan den Rijn-Oost) en de Burg. Smeetsweg (Zoeterwoude-Rijndijk). We voeren diverse onderhoudswerkzaamheden uit. Doorgaand verkeer leiden we om over de A4 en A12 en vice versa. Regionaal verkeer leiden we om via de N207. Meer over de werkzaamheden en de omleidingsroutes kun je hier lezen.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek eventuele werkzaamheden op jouw route te checken. Een volledige lijst vind je hier.