Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Ga je dit weekend op pad? Check vooraf of je hinder op jouw route kan verwachten.Hieronder vind je een overzicht van de geplande werkzaamheden waarbij we de nodige vertraging verwachten.

A2: Grootschalige werkzaamheden hoofdrijbaan

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we groot onderhoud uit aan de A2 richting Eindhoven tussen knooppunt Empel en Sint-Michielsgestel. Omdat de hoofdrijbaan daarbij dicht is, leiden we je om over de parallelrijbaan. Lees hier meer over de onderhoudswerkzaamheden.

A15: Onderhoudswerkzaamheden Noordtunnel

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur werken we aan de Noordtunnel (A15). We voeren onderhoudswerkzaamheden uit en de tunnel is in beide richtingen dicht. Verkeer wordt omgeleid via de N3 en de A16, maar ook over de A27, A58 en A16. Hier kun je meer informatie vinden over de werkzaamheden en de omleidingen.

A50: Asfalteren tussen Epe en Apeldoorn-Noord

Tot 27 oktober 06:00 uur voeren we groot onderhoud uit aan de A50 richting Apeldoorn. Op doordeweekse dagen zijn tussen Epe en Apeldoorn-Noord twee rijstroken beschikbaar. In de nachten en in het weekend is één rijstrook vrij. Houd daarom rekening met een langere reistijd. Tijdens de afsluitingen leiden we je om over de A35 en A1, maar ook over de A28 en de A1.

N50: Asfalteren richting Emmeloord

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur asfalteren we de N50 richting Lemmer. In verband met de werkzaamheden is de weg dicht tussen Kampen en knooppunt Emmeloord. Verkeer wordt vanaf Kampen omgeleid via de N307 en de A6. Verkeer richting Lemmer leiden we om over de A28 en de A32. Meer info over deze werkzaamheden is hier na te lezen.

Vakantieverkeer

Dit weekend verwachten we ook meer verkeer op de wegen door terugkerend- en vertrekkend vakantieverkeer. De scholen in de regio’s Noord en Midden gaan vanaf maandag weer open, scholen in de regio Zuid sluiten juist de deuren.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek werkzaamheden op jouw route te checken. Een volledige lijst van alle geplande werkzaamheden vind je hier.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.