Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er hinder op jouw route verwacht wordt. 

A2 richting Utrecht: grootschalige werkzaamheden 

De geplande werkzaamheden op de A2 richting Utrecht tussen knooppunt Deil en Everdingen gaan dit weekend niet door. Deze worden tot nader order uitgesteld. 

A2 in beide richtingen: vervangen asfalt

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur vervangen we tussen de knooppunten Het Vonderen en Leenderheide op verschillende plekken het asfalt van de A2. Daarbij sluiten we de weg richting Eindhoven van vrijdagavond tot maandagochtend. Richting Maastricht werken we van vrijdagavond 21:00 uur tot zaterdag 23:59 uur op hetzelfde traject. Wat er precies is afgesloten en hoe we je omleiden kun je hier nalezen

A15 richting Gorinchem: één rijstrook beschikbaar

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 07:00 uur werken we aan de A15 richting Gorinchem tussen Geldermalsen en knooppunt Deil. Er is maar één rijstrook open en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 70 kilometer per uur. Bij knooppunt Deil is de verbindingsweg naar de A2 richting Utrecht dicht.

A15 in beide richtingen: werkzaamheden rond knooppunt Ressen (A325)

Van vrijdag 19:30 uur tot zaterdag 08:00 uur werken we op de A15 richting het oosten tussen Elst en Bemmel. Ook werken we aan hetzelfde traject in tegengestelde richting, maar daar beginnen de werkzaamheden op vrijdagavond 21:00 uur. Tussen Bemmel en het knooppunt Ressen blijft één rijstrook open en wordt de maximumsnelheid naar 70 kilometer per uur verlaagd. Vanwege de werkzaamheden zijn bij knooppunt Ressen van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 08:00 uur vanuit beide richtingen de verbindingswegen naar de A325 richting Arnhem dicht. We leiden je om over de A15, A12 en A50.

A28 in beide richtingen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur voeren we op de A28 tussen Groningen-Zuid en knooppunt Julianplein in beide richtingen grootschalige werkzaamheden uit. De weg is op dat traject dicht en verkeer wordt omgeleid over de N33 en A7.

A32 richting Heerenveen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 23:00 uur werken we aan de A32 naar Heerenveen. We vervangen dan de voegovergangen en combineren deze werkzaamheden met ander onderhoud. We sluiten daarvoor de weg tussen Havelte en Steenwijk en leiden je om over de N50/A6/A7 of de A28/A7 en diverse lokale omleidingsroutes.

A50 richting Zwolle: minder rijstroken

Tot 6 december werken we aan de A50 tussen Vaassen en Epe. We voeren groot onderhoud uit en het verkeer moet rekening houden met vertraging, vooral in weekenden. Van 4 tot 17 november zijn richting Zwolle tussen Vaassen en Epe overdag twee rijstroken beschikbaar voor verkeer. Tussen 19:30 uur en 06:00 uur en in de weekenden is één rijstrook beschikbaar. Tijdens de werkzaamheden gelden snelheidsbeperkingen van 70 of 90 kilometer per uur. Van 22 november tot 6 december is de A50 ’s nachts afgesloten tussen Epe en knooppunt Hattemerbroek. Doordeweeks zijn overdag altijd twee rijstroken per richting beschikbaar. Alle ins en outs over deze werkzaamheden en omleidingen kun je hier vinden.

A325 in beide richtingen: werkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 08:00 uur werken we aan de A325. Richting Arnhem is de weg dicht tussen knooppunt Ressen en Elden en richting Nijmegen tussen Arnhem-Centrum en knooppunt Ressen. Vanwege de werkzaamheden zijn bij knooppunt Ressen  vanuit beide richtingen de verbindingswegen naar de A325 richting Arnhem dicht. We leiden je om over de A15, A12 en A50.

N3 richting Papendrecht: vervangen voegovergang Wantijbrug 

Van donderdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur werken we aan de Wantijbrug in de N3 richting Papendrecht. We vervangen de voegovergang en de weg is dicht tussen Dordrecht en Werkendam. We leiden je om over de A15 en de A16. De werkzaamheden zijn hier live te volgen.

N33 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Langs de N33 tussen Delfzijl en Eemshaven worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. De weg is daarom op dat traject van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 23:00 uur in beide richtingen dicht. Verkeer wordt omgeleid via de N360 en N956 en de N46.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. We hebben alle geplande werkzaamheden voor je op een rijtje gezet. Niet alleen door werkzaamheden, maar ook door incidenten kun je met vertragingen te maken krijgen. Check daarom voor vertrek hier de actuele verkeerssituatie.  

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.