Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er hinder op jouw route verwacht wordt. 

A2 van Utrecht naar Den Bosch: asfalteren

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur asfalteren we tussen knooppunt Everdingen en Beesd de A2 richting Den Bosch. De weg is daar dicht. Tussen Nieuwegein-Zuid en knooppunt Everdingen zijn drie van de vijf rijstroken afgesloten. Tot aan knooppunt Everdingen kan met maximaal 70 kilometer per uur langs de werkzaamheden gereden worden. Vanaf het knooppunt leiden we je om over de A27 en de A15. Meer over de werkzaamheden en omleidingen vind je hier.

A2 van Maastricht naar Eindhoven: vervangen asfalt

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 23:59 uur vervangen we op de A2 van Maastricht naar Eindhoven op diverse plekken het asfalt. De weg is daarom dicht tussen knooppunt Kruisdonk en Urmond. De omleidingen geven we aan door middel van gele borden langs de weg. Meer over deze werkzaamheden lees je hier.

A15 richting Rotterdam: Spoedwerkzaamheden aan het asfalt

Van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 07:00 uur voeren we spoedwerkzaamheden uit aan het asfalt van de A15 richting Rotterdam. We sluiten daarbij de weg tussen knooppunt Gorinchem en Sliedrecht-West. Vanaf de A27 kan je bij knooppunt Gorinchem niet naar de A15 richting Rotterdam. We leiden je om over de A27, de A59 en de A16. Lokaal verkeer leiden we om over de N216 en de N214. 

A50 van Apeldoorn naar Zwolle: minder rijstroken tijdens groot onderhoud

Van vrijdag 01:00 uur tot woensdag 06:00 uur voeren we op de A50 grootschalig onderhoud uit tussen Vaassen en knooppunt Hattemerbroek. Doordeweeks zijn twee rijstroken beschikbaar. In de avonden en nachten en in het weekend is er maar één rijstrook vrij. Houd rekening met extra reistijd. Meer informatie over de werkzaamheden kun je hier terugvinden.

A73 in beide richtingen: onderhoud aan Roer- en Swalmentunnel

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 06:00 uur werken we in beide richtingen aan de Roer- en Swalmentunnel (A73). Er worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid over de A2 en N273. Tussen de beide tunnels is de A73 voor lokaal verkeer open. Houd bij het omrijden rekening met een extra reistijd tussen de 10 en 30 minuten.

N7 van Groningen naar Westerbroek: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur werken we aan de Zuidelijke Ringweg Groningen. De Zuidbaan is richting Westerbroek afgesloten vanaf Groningen Zuidoost tot de oprit Kielerbocht. Verkeer vanuit Drachten richting Hoogezand leiden we lokaal om. Via deze link kom je meer te weten over deze werkzaamheden.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. We hebben alle geplande werkzaamheden voor je op een rijtje gezet. Niet alleen door werkzaamheden, maar ook door incidenten kun je met vertragingen te maken krijgen. Check daarom voor vertrek hier de actuele verkeerssituatie.  

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.