Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die dit weekend plaatsvinden en waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten. 

A2 richting Eindhoven: Grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 09:00 uur werken we aan de A2 richting het noorden. De weg is dicht tussen Urmond en Born. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Meer over de werkzaamheden lees je hier.

A2 richting Utrecht: Asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot zondag 08:00 uur asfalteren we de A2 tussen knooppunt Deil en knooppunt Everdingen. De opritten naar de snelweg A2 richting Utrecht zijn vanaf 20:00 uur dicht. Ook verbindingswegen zijn eerder dicht. Verkeer wordt vanaf knooppunt Deil omgeleid via de A15 en A27. Alle details over de werkzaamheden en de omleidingen, kun je hier nalezen.

A9 in beide richtingen: onderhoud aan Gaasperdammertunnel

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we onderhoud uit aan de Gaasperdammertunnel. De weg is daarom in beide richtingen dicht tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen. Verkeer wordt omgeleid.

A50 richting Zwolle: werkzaamheden tussen Vaassen en Epe

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 09:00 uur asfalteren we de A50 van Apeldoorn naar Zwolle. Vanwege de werkzaamheden is tussen Vaassen en Epe één rijstrook open. De tussenliggende op- en afritten zijn dicht. Van 22 november tot 6 december 2021 is gedurende de nachtelijke uren de A50 richting Zwolle dicht tussen Epe en knooppunt Hattemerbroek. Op zon- en doordeweekse dagen van 20:00 uur tot 06:00 uur, op vrijdag van 20:00 uur tot 09:00 uur en op zaterdag van 19:00 uur tot 10:00 uur. Meer over deze werkzaamheden en omleidingen kun je hier nalezen.

N7 richting Groningen: Grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur sluiten we de Zuidelijke Ringweg Groningen af tussen het knooppunt Euvelgunne en Groningen Zuidoost. Vanuit Hoogezand kun je via de ring oost, noord en west naar de A7 richting Drachten.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Ook door incidenten kun je in een file terechtkomen. Check dan ook voordat je de weg op gaat de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.