Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die dit weekend plaatsvinden en waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er hinder op jouw route verwacht wordt.

A1 richting Apeldoorn: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 19:00 uur tot zaterdag 08:00 uur is de A1 richting Apeldoorn tussen Barneveld en Kootwijk afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid. Houd rekening met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

A2 richting Eindhoven: nachtafsluiting

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 09:00 uur is vanwege onderhoudswerkzaamheden de A2 richting Eindhoven dicht tussen Urmond en Born. Ook de tussenliggende op- en afritten zijn afgesloten. Met gele borden geven we de omleidingen aan. Lees hier meer over de werkzaamheden op de A2.

A2 richting Maastricht: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 09:00 uur voeren we onderhoud uit aan de A2 van Eindhoven naar Maastricht. De weg is daarbij dicht tussen knooppunt Kerensheide en afrit Ulestraten. Bij de afsluiting van de A2 zijn ook tussenliggende op- en afritten dicht. Meer over de werkzaamheden en omleidingen, lees je hier.

A4 rondom luchthaven Schiphol: onderhoud aan Schipholtunnel

Vanaf woensdagavond 23:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de verkeerssignalering voor en na de Schipholtunnel (A4). Vanwege die werkzaamheden zijn op verschillende momenten tunnels, afritten en toegangswegen afgesloten. Ga je naar of kom je vanuit de omgeving van Schiphol, bekijk dan hier wanneer we aan het werk zijn en hoe we je omleiden.

A12 richting Duitse grens: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 08:00 uur voeren we asfaltreparaties uit op de A12 richting de Duitse grens. De weg is dicht tussen knooppunt Velperbroek en Zevenaar. Verkeer wordt omgeleid. Bekijk hier de actuele stand van zaken.

A27 richting Breda: weekendafsluiting

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we onderhoud uit langs de A27. We sluiten daarom richting Breda de weg tussen de knooppunten Hooipolder en Sint Annabosch. Ook de verbindingswegen vanaf de A59 naar de A27 richting Breda zijn dicht. Lees hier meer over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

A29 richting Bergen op Zoom: onderhoud aan Heinenoordtunnel

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we onder meer onderhoudswerkzaamheden uit aan de Heinenoordtunnel. De weg is daarom dicht tussen Barendrecht en Oud-Beijerland. Op vrijdagochtend is de tunnel op dat traject in de richting van Rotterdam afgesloten van 00:00 uur tot 05:00 uur. Tijdens de afsluitingen wordt verkeer omgeleid. Welke omleidingsroutes je kunt volgen, lees je hier.

A50 van Eindhoven naar Arnhem: vervangen voegovergangen

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 05:00 uur vervangen we op de A50 richting Arnhem voegovergangen. De weg is dicht tussen de knooppunten Paalgraven en Bankhoef en verkeer wordt omgeleid. Meer details over deze werkzaamheden en omleidingen vind je hier.

A65 richting Tilburg: onderhoud asfalt en voegovergangen

Van zaterdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur werken we aan de A65 richting Tilburg. We sluiten de weg tussen knooppunt Vught en de Helvoirtseweg in Vught. Ook de tussenliggende op- en afritten zijn dicht. Meer over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen lees je hier terug.

A73 in beide richtingen: werkzaamheden aan Roer- en Swalmentunnel

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 06:00 uur werken we aan de Roertunnel en Swalmentunnel. De weg is daarvoor in beide richtingen dicht. We leiden je om over de A2 en N273. De A73 is tussen de beide tunnels wel open voor lokaal verkeer.

N35 in beide richtingen: aanbrengen nieuw asfalt

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 06:00 uur brengen we nieuw asfalt aan op de N35. De weg is gedurende de werkzaamheden in beide richtingen dicht tussen Nijverdal en Wierden-West. Wat we nog meer doen en hoe we je omleiden, lees je hier.

N48 van Hoogeveen naar Ommen: werkzaamheden aan voegen

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 12:00 uur werken we aan en langs de weg op de N48. Daarbij sluiten we de weg richting Ommen tussen Hasselt/Dedemsvaart en Hardenberg. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Ook door incidenten kun je onverhoopt in de file terechtkomen. Check dan ook voordat je de weg op gaat de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.