Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die dit weekend plaatsvinden en waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er hinder op jouw route verwacht wordt. 

A12 richting Utrecht: werkzaamheden Utrechtsebaan

Halverwege januari zijn renovatiewerkzaamheden van de Utrechtsebaan gestart. De Utrechtsebaan is een verdiept aangelegde stuk rijksweg van de A12 en loopt tussen de Zuid-Hollandlaan in Den Haag en de gemeentegrens van Voorburg. Vanaf maandagochtend 17 januari is de Utrechtsebaan afgesloten voor het verkeer vanuit Den Haag in de richting van knooppunt Prins Clausplein. Richting Amsterdam en Utrecht zijn omleidingen over onder meer de N44, N14 en A4 ingesteld. Verkeer de stad in kan wel gebruikmaken van de Utrechtsebaan, behalve tijdens weekendafsluitingen. De weekendafsluitingen vinden de komende vier weekenden plaats. Weggebruikers moeten tot eind mei 2022 rekening houden met werkzaamheden en omleidingen. Meer informatie over de werkzaamheden en omleidingen is te vinden door op deze link te klikken.

A28 richting Groningen: werkzaamheden bij Groningen

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A28 afgesloten tussen Groningen-Zuid en knooppunt Julianaplein. We voeren onderhoudswerkzaamheden uit en tijdens de afsluiting, wordt verkeer vanuit Hoogeveen vanaf Assen omgeleid via de N33 en A7.

A29 richting Rotterdam: onderhoudswerkzaamheden aan Heinenoordtunnel

Vrijdag- en zaterdagnacht voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de Heinenoordtunnel. In de richting van Rotterdam is de tunnel op vrijdag van 23:59 uur tot 08:00 uur dicht en zaterdagnacht sluiten we de weg van 23:59 uur tot 09:00 uur. Tijdens de afsluitingen, leiden we verkeer om via de A59, A17 en A16. Meer weten over de werkzaamheden en omleidingen? Klik hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Ook door incidenten kun je onverhoopt in de file terechtkomen. Check dan ook voordat je de weg op gaat de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.