Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die dit weekend plaatsvinden en waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er hinder op jouw route verwacht wordt.

A2 richting Utrecht: reparatie, herstel en onderhoudswerk

Vanwege onderhoudswerkzaamheden is de A2 tussen 29 oktober en 15 november 2021 drie weekenden in één richting afgesloten. Dit weekend werken we in de richting van Utrecht en de weg is van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur dicht tussen de knooppunten Deil en Everdingen. Vanaf 20:00 uur zijn de opritten naar de A2 al dicht en een uur later sluiten we de verbindingswegen op de knooppunten. Vanaf 22:00 uur is de hele weg dicht. Tijdens de afsluiting leiden we je om over de A15 en A27. Meer over de werkzaamheden dit weekend en de opvolgende weekenden, kun je hier lezen.

A4 in beide richtingen: groot onderhoud aan Beneluxtunnel

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 09:00 uur voeren we werkzaamheden uit aan de Beneluxtunnel (A4). De weg is daarbij in beide richtingen dicht tussen de knooppunten Benelux en Kethelplein. We leiden je aan de noordkant om via de A20, A16 en A15 en aan de zuidkant vice versa. Alles over de werkzaamheden en omleidingen vind je hier.

A44 richting Wassenaar: gecombineerd onderhoud

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 14:00 uur werken we op en langs de A44. We voeren onderhoud uit aan onder andere verlichting, asfalt en vangrails. De weg is dicht tussen Leiden en Wassenaar. Verkeer wordt omgeleid via de A4 en N206.

A76 richting Geleen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 23:59 uur voeren we werkzaamheden uit aan de A76 richting Geleen. De weg is daarbij dicht tussen de knooppunten Kunderberg en Ten Esschen. Bij knooppunt Kunderberg kun je daardoor vanaf de A79 niet naar de A76 richting Geleen. Wat we precies doen en waarom, is hier te lezen.

A325 richting Nijmegen: werkzaamheden aan portaal

Van vrijdag 21:30 uur tot zaterdag 08:00 uur voeren we op de A325 richting Nijmegen werkzaamheden uit aan een aantal portalen. De weg is dicht tussen Arnhem-Centrum en knooppunt Ressen. Ook zijn de tussenliggende op- en afritten afgesloten.

N3 in beide richtingen: vervangen voegovergang Wantijbrug

Van donderdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur vervangen we de voegovergang van de Wantijbrug. De N3 is daarom richting Dordrecht afgesloten tussen Dordrecht-Centrum en Werkendam. Verkeer wordt omgeleid over de A15 en A16. Via camerabeelden kun je de werkzaamheden online live volgen.

N7 richting Drachten: aanpassing verkeerssystemen

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur werken we aan de Zuidelijke Ringweg Groningen. We sluiten daarbij de weg tussen knooppunt Julianaplein en Groningen-West (afrit 36). Verkeer vanuit Hoogezand en Assen leiden we om over de ring oost, noord en west.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Ook door incidenten kun je onverhoopt in de file terechtkomen. Check dan ook voordat je de weg op gaat de actuele verkeerssituatie.