Nieuws

Hinder door stormschade

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Op de A1 bij Hoenderloo is tijdelijk een rijstrook dicht omdat er een omgewaaide boom op de rijbaan ligt. Op de A15 bij Ochten liggen ook grote takken op de weg, bij Wezep op de A28 zien we hetzelfde en bij Slootdorp op de N240 worden ook takken van de weg gehaald. Op de A10 bij Geuzenveld zijn in beide richtingen rijstroken dicht door wateroverlast. 

Op de A12 bij Maarsbergen moet je vrijdagavond rekening houden met hinder door afgesloten provinciale wegen. Noodweer trok over Leersum en veroorzaakte in zeer korte tijd enorm veel schade waardoor zowel de N225 als de N226 in beide richtingen dicht zijn. De wegen liggen bezaaid met omgewaaide bomen en er is sprake van gaslekkage.

De veiligheidsregio Utrecht roept op weg te blijven uit het gebied rond Leersum.

Update 19:40 uur 

De hinder heeft zich uitgebreid richting het noorden. Zo zijn op de N305 bij Biddinghuizen bomen omgewaaid en liggen er op de A6 en de N716 bij Emmeloord ook bomen en takken op de weg. Op de N50 bij Ens was ook een boom niet tegen de wind opgewassen.

Code oranje

Het KNMI heeft in de loop van de middag een code oranje afgegeven voor nagenoeg het hele land, op het zuiden na. Daarbij is kans op zware windstoten en kunnen grote hagelstenen van 2 tot 4 centimeter vallen. Code oranje geldt nog tot vanavond 23:00 uur.