Nieuws

Hinder op de A27 door ongeval met vrachtwagen vlakbij Gorinchem

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval gebeurde rond 14:15 uur. De vrachtwagen kwam op de vangrail terecht en de lading ligt over de weg verspreid. De hulpdiensten en zware berger zijn onderweg. Verkeer richting Breda kan langs het incident, maar wel via de vluchtstrook. Een deel van het voertuig en de lading ligt namelijk op de weg.

Vanaf knooppunt Hooipolder wordt het verkeer richting Utrecht omgeleid via de A59 en A2. Verkeer richting Gorinchem wordt vanaf knooppunt Everdingen omgeleid via de A2 en de A15.

Tekst gaat verder onder de foto

ongeval a27


Update 15:12 uur

Er staat inmiddels vanaf Hank een file van 60 minuten over 15 kilometer. Ook het verkeer vanaf Lexmond richting het zuiden moet rekening houden met 60 minuten vertraging over ruim 10 kilometer. Hieronder staan de omleidingsroutes.

Tekst gaat verder onder de foto's

104 - RWS-01

162v2 - -RWS

Update 15:25 uur

De gekantelde vrachtwagen vervoerde zuiveringsslib. Dit is door het ongeval op het wegdek terecht gekomen en ook de vangrail is beschadigd.

Tekst gaat verder onder de foto's

Gekantelde vrachtwagen


Update 17:22 uur

We halen nu de lading uit het voertuig, zodat het bergen makkelijker wordt. In de korte (podcast) video legt een berger het uit. De vertraging richting het zuiden bedraagt inmiddels 80 minuten vanaf knooppunt Everdingen. Door de twee dichte rijstroken gaat het verkeer over de vluchtstrook langs het incident.

Tekst gaat verder onder de video


Update 18:05 uur

Met behulp van een kraan is het voertuig zojuist overeind gezet. Het verkeer richting het zuiden ging daarvoor even via de verzorgingsplaats langs het incident, maar zij kunnen nu weer via de vluchtstrook. De weg richting Utrecht is nog steeds dicht.

Tekst gaat verder onder de foto's

A27 ongeval

Voertuig staat overeind

Update 19:10 uur

We zijn druk bezig met de afhandeling van het ongeval. Op dit moment worden er herstelwerkzaamheden aan de geleiderail uitgevoerd.

Tekst gaat verder onder de foto's

Herstelwerkzaamheden geleiderail

Herstel geleiderail

Update 20:28 uur

In de middenberm is de verlichting hersteld. Het zuiveringsslib wordt van de weg verwijderd en het asfalt moet daarna worden gereinigd.

Update 21:16 uur

De omleiding voor het verkeer richting Gorinchem is ingetrokken. De file is opgelost en het verkeer wordt over de vluchtstrook langs het incident geleid. Voor het verkeer richting Utrecht geldt de omleiding nog wel: vanaf knooppunt Gorinchem volgt het verkeer richting Utrecht de A15 en A2 (volg Nijmegen).

Update 22:00 uur

De afhandeling van het ongeval op de A27 loopt uit. De verwachte eindtijd is morgenochtend 01:00 uur. Kijk op onze site www.rwsverkeersinfo.nl voor de actuele situatie.

Dit is de laatste update.