Nieuws

Houd maandag rekening met extra reistijd, ga goed voorbereid de weg op

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Weggebruikers worden daarom dringend geadviseerd goed voorbereid op weg te gaan; check de verkeersinformatie voordat je vertrekt. Als er veel vertraging op de route is, vertrek dan later of werk thuis. Ook doe je er verstandig aan iets te eten en drinken mee te nemen voor als je onverhoopt lang in de file komt te staan. Kom je onderweg landbouwvoertuigen tegen? Houd dan rekening met snelheidsverschillen en pas de rijstijl hierop aan: houd afstand en minder snelheid.

Veiligheid en doorstroming

De veiligheid en doorstroming van verkeer heeft voor ons de hoogste prioriteit. Daarbij is het uitgangspunt dat weggebruikers veilig van A naar B kunnen. Er worden extra weginspecteurs en wegverkeersleiders ingezet.

Zo hebben we zowel op de weg als vanuit de verkeerscentrales goed zicht op de ontwikkelingen op de snelwegen en kunnen we indien nodig extra maatregelen nemen. Denk aan het aanpassen van de snelheid of het verkeer omleiden om zoveel mogelijk te voorkomen dat weggebruikers de file in rijden en geen kant op kunnen. Ook werken we nauw samen met de politie.

De actuele verkeersinformatie check je hier op onze website en ook via ons twitter-kanaal houden we je op de hoogte.