Nieuws

John Frostbrug zeven weken dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Tijdens de werkzaamheden voeren we reparaties uit aan het betondek. Ook wordt er opnieuw geasfalteerd, worden voegovergangen vernieuwd en zullen delen van de brug geschilderd worden. Weggebruikers hadden in verband met deze werkzaamheden vanaf 28 mei al te maken met minder rijstroken.

Omleiding tijdens afsluiting

Sinds maandagochtend 27 juni zijn de werkzaamheden aan de John Frostbrug verschoven van de oostkant naar de westkant van de brug. Vanaf 23 juli is de brug zeven weken lang in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de brug. Verkeer wordt omgeleid via de N325 of de Nelson Mandelabrug.

Ook werkzaamheden IJsselbruggen

Ten oosten van Arnhem werken we ook aan de IJsselbruggen in de A12. We renoveren daar de hoofdrijbaan waardoor sinds 24 april één van de brugdelen niet gebruikt kan worden. Het verkeer maakt gebruik van de overige rijstroken. Meer over deze werkzaamheden is hier na te lezen.

Tijdens de laatste twee weken van juli moet je rekening houden met nachtelijke hinder. Meer hierover is in dit artikel na te lezen.

Pas je reisgedrag aan

We verwachten deze weken drukte op de wegen in en rond Arnhem en adviseren weggebruikers zoveel mogelijk het reisgedrag aan te passen. Werk de komende periode wat vaker vanuit huis indien mogelijk of probeer met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. Neem je toch de auto, maak dan gebruik van het P&R terrein bij het Gelredome en stap daar over op een bus of huur een elektrische fiets.

Check, check, dubbel check

Ga je deze zomer op pad kijk dan of er hinder is op jouw route. Ook is het verstandig om nog even voor vertrek de actuele verkeerssituatie te bekijken en waar mogelijk je reis aan te passen of uit te stellen. Plan je reis vooral slim én buiten de spitsen. En rijd vooral via Arnhem-Noord de stad in.