Nieuws

Kans op gladheid tijdens de kerstdagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Code Geel

Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven. Vanaf vrijdagavond laat zal in de noordelijke helft van het land de temperatuur een flinke daling inzetten. Houd er rekening mee dat het door bevriezing van natte weggedeelten plaatselijk glad kan zijn. Dit geldt ook voor het midden van het land.

Eerste Kerstdag kan het in het midden en noorden nog lokaal glad zijn. Uiteraard strooit Rijkswaterstaat op de wegen, maar alsnog vragen we je alert te blijven.

Winterse neerslag

De nacht van zaterdag op zondag verloopt ook behoorlijk koud. Vanuit het noorden trekt koude lucht verder het land in terwijl vanuit het zuiden een gebied met neerslag richting het noorden trekt. Beiden zullen rond de grens met de provincie Utrecht met elkaar in botsing komen, waardoor de neerslag rond 03:00 uur een winters karakter zal krijgen. Dit kan zijn in de vorm van natte sneeuw, maar ook droge sneeuw is niet helemaal uit te sluiten.

Zondagochtend kan het lokaal verraderlijk glad zijn door ijzel. Het KNMI geeft voor de provincies Gelderland, Noord-Holland en Flevoland vanaf 20:00 uur code geel af vanwege kans op gladheid door ijzel. Vannacht worden Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland daaraan toegevoegd. 

Ga goed voorbereid op weg

Moet je tijdens de kerstdagen de weg op? Check dan voor vertrek de actuele verkeerssituatie en de waarschuwingen van het KNMI.