Nieuws

Code oranje: komend weekend kans op overlast op snelwegen door sneeuw

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Weggebruikers dienen vanaf zaterdagavond rekening te houden met gladheid door winterse omstandigheden. Dit kan voor gevaarlijke rijomstandigheden zorgen. We adviseren om hier rekening mee te houden en indien mogelijk je reis uit te stellen.

Rijkswaterstaat volgt de ontwikkelingen van het weer en houdt de situatie op de weg goed in de gaten. We staan in nauw contact met het KNMI en komen waar nodig op tijd in actie.

Wat je zelf kunt doen

Als je de weg op gaat, check dan voor je vertrekt de actuele verkeersinformatie en houd het weerbericht goed in de gaten. Ook kun je ons volgen op Twitter voor de laatste ontwikkelingen op de snelwegen.

Daarnaast adviseren we om je rijstijl aan de omstandigheden aan te passen: rijd voorzichtig, wissel niet onnodig van rijstrook en houd voldoende afstand. En mocht je een zoutstrooier tegenkomen, blijf  dan op ruime afstand rijden en haal niet in. Zorg er verder voor dat je extra kleding en/of een warme deken in de auto hebt liggen voor het geval je met pech langs de kant komt te staan. Zorg er ook voor dat het reservoir van je ruitensproeiervloeistof is aangevuld met antivries, dan houd je altijd schone ramen.

Gladheidsbestrijding

We hebben van 1 oktober tot 1 mei 546 strooiwagens klaarstaan, die we ook kunnen voorzien van een sneeuwschuiver. Bovendien staan er 350 sneeuwploegen klaar. Met dit materieel kunnen we binnen twee uur tienduizend kilometer afleggen om te strooien op alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen. Hier kun je live volgen waar we strooien.

Beluister hier onze podcast over gladheidsbestrijding: