Nieuws

Komend weekend verkeershinder door Vuelta

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De meeste hinder verwachten we op vrijdag de 19e in- en rondom Utrecht als de ploegentijdrit wordt gereden. Vanaf 14:00 uur tot laat in de avond zit Utrecht praktisch op ‘slot’. Op zaterdag en zondag verwachten we minder hinder voor het verkeer. Wel moeten weggebruikers rekening houden met af- en opritten die tijdens de etappes afgesloten kunnen zijn. Doordat enkele provinciale wegen dicht zijn, wordt verkeer in sommige gevallen omgeleid over de rijkswegen. Hieronder lees je wat je per dag kunt verwachten.

Vrijdag 19 augustus (Utrecht stad)

Vanaf 14:00 uur tot 23:00 uur zijn op de A2 in beide richtingen de afritten richting Utrecht Jaarbeurs dicht. Ook is het niet mogelijk om tussen de A27 en de A2 en vice versa via de N230 te rijden. Het centrum van Utrecht en omliggende wijken zijn beperkt bereikbaar. Doordat verkeer moet omrijden en we meer verkeer verwachten in verband met het evenement, kan het ook op de rijkswegen rondom de stad drukker worden. Op deze pagina lees je welke wegen wanneer zijn afgesloten.

Zaterdag 20 augustus (Noord-Brabant, Gelderland en Utrechtse Heuvelrug)

Het parcours van de 2e etappe van de Vuelta gaat door Noord-Brabant, Gelderland en de Utrechtse Heuvelrug. De start is in Den Bosch en de finish is opnieuw in Utrecht. Gedurende de dag zijn deze af- en opritten enkele uren afgesloten:

  • A2, af- en oprit Zaltbommel in beide richtingen
  • A12, af- en oprit Maarn in beide richtingen
  • A15, af- en oprit Echteld in beide richtingen
  • A28, af- en oprit Maarn in beide richtingen
  • A28, af- en oprit bij knooppunt Rijnsweerd in beide richtingen
  • A59, af- en oprit Engelen in beide richtingen

Weggebruikers worden door middel van borden boven en langs de weg omgeleid. Het complete parcours die dag, is hier te vinden.

Zondag 21 augustus (West-Brabant)

Op zondag zijn de start en finish in Breda en fietst het wielerpeloton door West-Brabant. In de loop van de dag zijn enkele afritten en provinciale wegen afgesloten. Deze af- en opritten zijn zondag enkele uren afgesloten:

  • A17, af- en oprit Zevenbergen
  • A4, af- en oprit Hoogerheide
  • A27, afrit Oosterhout

Ook hier worden weggebruikers omgeleid met behulp van borden boven en langs de weg. Het parcours van de dag, is hier te vinden.

Check, check, dubbelcheck

Het peloton fietst hoofdzakelijk over provinciale en gemeentelijke wegen. Afgezien van enkele afgesloten afritten en vrijdagmiddagdrukte rondom Utrecht, verwachten we op zaterdag en zondag geen grote verkeershinder op de rijkswegen. Je doet er altijd goed aan om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te checken. Via ons twitterkanaal houden we je ook op de hoogte. Meer informatie over de bereikbaarheid rondom het parcours van de Vuelta, kun je op deze pagina terugvinden.