Nieuws

Komende nacht en ochtend gevaarlijke rij-omstandigheden door ijzel

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

In de tweede helft van de nacht valt er vanuit het westen af en toe lichte regen. Met een nog bevroren ondergrond leidt dit mogelijk tot zeer verraderlijke gladheid door ijzel. Rijkswaterstaat adviseert mensen die tóch de weg op moeten de weersverwachting en de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen op de situatie op de weg. Kortom: langzaam rijden, afstand houden, niet onnodig van rijstrook wisselen en rustig remmen. 

Actuele informatie

De actuele situatie op de weg is te volgen op het Twitteraccount @RWSverkeersinfo en op deze website. Rijkswaterstaat staat paraat met 546 strooiwagens om de gladheid te bestrijden. Op de website Rijkswaterstaat Strooit laten Rijkswaterstaat en het KNMI ‘live’ zien waar de strooiwagens rijden en waar de afgelopen 6 uur gestrooid is en kun je 2 uur vooruitkijken wat de weersverwachting is en de verwachte temperatuur van de wegen. Ook is op de site zichtbaar hoeveel zout is gestrooid.

Meer informatie op Rijkswaterstaat.nl.

Update 17:53 uur

Het KNMI heeft voor vannacht en maandagochtend code rood afgegeven in verband met ijzel. Maandag is er in de loop van de nacht en in de ochtend kans op verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Vanaf 03:00 uur geldt voor Noord- en Zuid Holland en Zeeland code rood. Vanaf 05:00 voor de Waddeneilanden, Friesland, Flevoland, Utrecht, Gelderland en Noord Brabant. Vanaf 07:00 uur voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Limburg. Meer informatie op de site van het KNMI