Nieuws

Komende vrijdagen drukte verwacht door vakantie-uittocht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

We verwachten de komende drie vrijdagen drukkere avondspitsen, die al vroeg kunnen beginnen. Ook tijdens de donderdagavondspits kan er meer verkeer op de weg zijn. Op 9 juli start de vakantie voor de regio Midden. Een week later is de regio Noord aan de beurt en op 23 juli gaan de scholen in de regio Zuid dicht.

Mogelijk begint voor veel mensen de vakantie al als de scholen dicht gaan. In combinatie met het woon-werkverkeer, verwachten we de komende drie vrijdagen dan ook extra drukke avondspitsen, die al vanaf de middaguren kunnen beginnen. Ook in het weekend kan het drukker zijn op de weg, mede door werkzaamheden.

Drukte in zuiden en oosten van het land

We verwachten die dagen vooral drukte op de wegen richting het zuiden en het oosten van het land, zoals bijvoorbeeld de A2, A16, A27 en A58 richting het zuiden en de A12 richting de Duitse grens.

We monitoren 24/7

Vanuit de verkeerscentrales en via onze weginspecteurs monitoren we 24/7 het verkeer op de snelweg. Ga je de weg op? Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie op onze website. Ook doe je er goed aan om te kijken of er wegwerkzaamheden zijn op jouw route.

Zo is bijvoorbeeld de Galecopperbrug (A12) richting Arnhem vrijdag 8 juli en zaterdag 9 juli van 21:00 uur tot 09:00 uur afgesloten. Op onze website vind je alle werkzaamheden. Via ons twitterkanaal houden we je ook op de hoogte van de actuele verkeersinformatie.