Nieuws

Komende vrijdagen drukte verwacht door vakantie-uittocht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

We verwachten de komende drie vrijdagen drukkere avondspitsen, die al vroeg kunnen beginnen. Ook tijdens de donderdagavondspits kan er door vroeg vakantieverkeer al meer verkeer op de weg zijn. Op 8 juli start de vakantie voor de regio Midden. Een week later is de regio Zuid aan de beurt en op 22 juli gaan de scholen in de regio Noord dicht.

Mogelijk begint voor veel mensen de vakantie al direct als op vrijdag de scholen uit gaan. In combinatie met het woon-werkverkeer, verwachten we de komende drie vrijdagen dan ook extra drukke avondspitsen, die al vroeg in de middag kunnen beginnen.

De start van een vakantie zorgt normaal gesproken niet alleen voor een spits die eerder op gang komt, maar ook voor een hogere spitspiek. We legden de gemiddelde spitspieken op vrijdagavond van de 9 januari tot 1 juli 2023 naast vijf vrijdagspitsen in 2023 waarop het druk was met recreatieverkeer, zoals de start van de voorjaarsvakantie, de vrijdagen voor Pasen en Pinksteren en de start van de meivakantie.

Grafiek vrijdagavondspits recreatieverkeer

Werkzaamheden Haringvlietbrug

Daarnaast moeten weggebruikers die richting Zeeland of verder zuidelijk gaan rekening houden met een afsluiting van de Haringvlietbrug (A29), ten zuiden van Rotterdam. Omdat de omleidingsroute via de N57 of de A16 gaat, kan het op die wegen in beide richtingen drukker zijn. Vooral verkeer richting het zuiden moet rekening houden met meer verkeersdrukte rond Rotterdam.

We monitoren 24/7

Vanuit de verkeerscentrales en via onze weginspecteurs monitoren we 24/7 het verkeer op de snelweg. Ga je de weg op? Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie op onze website. Ook doe je er goed aan om te kijken of er wegwerkzaamheden zijn op jouw route.