Nieuws

Lange files rond Rotterdam na meerdere ongevallen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Om 15:10 uur kwam de eerste melding binnen. Op de A15 richting Ridderkerk vond bij Rotterdam-IJsselmonde een ongeval met meerdere voertuigen plaats. Eén van de voertuigen belandde hierbij op z’n kant. Om de hulpverleners voldoende ruimte te bieden werden vier rijstroken uit het verkeer gehaald. Verkeer werd via de parallelrijbaan geleid.

Omleiding

Een omleiding werd vervolgens ingezet via de noordkant van de stad via de A4, A20 en A16. Niet veel later gooide een ongeval in de Beneluxtunnel roet in het eten. Doordat rond 15:30 uur de linkertunnelbuis richting het noorden dicht ging liep het verkeer op de omleidingsroute ook helemaal vast.

Vervolgens vond in de file van het eerste ongeval op de A15 nog een ongeval plaats. Ter hoogte van het knooppunt Vaanplein kwamen meerdere voertuigen met elkaar in botsing waardoor drie rijstroken afgesloten moesten worden. Door beide ongelukken liep de vertragingstijd op tot maar liefst 180 minuten (stand om 16:00 uur). Om 16:15 uur werd de weg bij knooppunt Vaanplein weer volledig vrijgegeven.

Advies

Weggebruikers in de regio Rotterdam wordt daarom geadviseerd voor vertrek hun route te checken en de A15 voorlopig te mijden. Probeer indien mogelijk je reis uit te stellen tot na de spits.

File rond Rotterdam na ongeluk A15