Nieuws

LIVEBLOG: Code rood door storm in delen van het land (gesloten)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Weggebruikers moeten vanaf vanmiddag rekening houden met gevaarlijke rij-omstandigheden. Ga niet de weg op. Check hier de actuele files en vertragingstijden. Op de website van het KNMI vind je de actuele waarschuwingen.

Update 23:00 uur

Op dit moment zijn alleen nog wat verbindingswegen, parallelbanen en af- of toeritten gesloten. De grootste versperringen zijn inmiddels opgelost. De afsluitingen die er nog zijn vind je op onze website. In het noordoosten van het land is nog steeds code rood van kracht. Ook in de rest van het land blijven de rijomstandigheden verre van ideaal. Blijf rekening houden met hinder.

We sluiten dit liveblog. Via ons Twitterkanaal kun je op de hoogte blijven van de actuele verkeersinformatie.

KNMI

Update 21:44 uur

Na een lange en lastige klus zijn meerdere vrachtwagens geborgen Moerdijkbrug. De A16 richting Breda is weer helemaal vrij. Omrijden is niet meer nodig.

C63 4 Moerdijkbrug vrij

Update 20:45 uur

Bij Kerkdriel is op de A2 richting Den Bosch een vrachtwagen gekanteld. Om deze veilig te kunnen bergen gaat de weg tussen 21:00 uur en 23:00 uur dicht. De weg zal vanaf Kerkdriel tot aan knooppunt Empel afgesloten worden. Verkeer kan vanaf knooppunt Deil omrijden over Gorinchem via de A15, A27 en A59.

Update 20:29 uur

Weggebruikers moeten vrijdagavond, -nacht en zaterdag rekening blijven houden met hinder als gevolg van de storm Eunice. Zolang code rood en oranje gelden, blijft het advies om niet de weg op te gaan. Daarnaast verwacht Rijkswaterstaattot in de loop van zaterdag nodig te hebben om de Rijkswegen op te ruimen en gestrande voertuigen te bergen.

Op diverse plekken zijn vrachtwagens gekanteld en liggen bomen, takken of andere voorwerpen op de weg. We verwachten hier nog zeker de hele nacht en waarschijnlijk ook een deel van de zaterdag mee bezig te zijn.

Update 20:15 uur

Op de A2 richting Utrecht is bij Abcoude een vrachtwagen gekanteld. Hierdoor is de rijbaan beperkt tot één rijstrook. Er is ook goed nieuws, de N57 (Oosterscheldekering) is inmiddels wel weer open.

Gekantelde Vrachtwagen op de A2 bij Abcoude

De gekantelde vrachtwagen op de A2 bij Abcoude

Update 20:01 uur

Op dit moment zijn de volgende trajecten gesloten:

A6 richting Joure tussen Bant en Lemmer door een gekantelde vrachtwagen.
A10 tussen Coenplein en Landsmeer door schade aan de geluidswal.
A13 tussen Delft-Zuid en Rotterdam The Hague Airport door omgewaaide bomen.
A16 de Moerdijkbrug richting Breda door gekantelde vrachtwagens.
A20 richting Hoek van Holland bij Moordrecht door omgewaaide bomen.
A29 richting Sabina tussen Numansdorp en Hellegatsplein door een gekantelde vrachtwagen.
N11 richting Leiden tussen de A12 en Bodegraven door stormschade
N65 richting Tilburg tussen Vught en Oisterwijk door omgewaaide bomen.

Verder zijn er meerdere verbindingswegen en af- en toeritten gesloten.

Update 19:34 uur

De A16 richting Breda blijft zeker nog de hele avond dicht. Zoals eerder vermeld kunnen personenauto's wel mondjesmaat langs het ongeval.

Update 19:24 uur

Ook de N36 is dicht vanuit Almelo richting Dedemsvaart tussen Marienberg en de brug over de Overijsselse Vecht. Dit komt door omgewaaide bomen. Je kunt je weg vervolgen door U44 en U45 route te volgen.

Update 19:08 uur

Update 19:03 uur

Het ingesloten verkeer op de A16 bij de Moerdijkbrug kan over de brug. Vrachtwagenverkeer moet nog geduld hebben.

Update 18:33 uur

Op dit moment zijn de volgende trajecten gesloten:

A6 richting Joure tussen Bant en Lemmer door een gekantelde vrachtwagen.
A10 tussen Coenplein en Landsmeer door schade aan de geluidswal.
A12 bij Zevenhuizen richting Utrecht door een geschaarde aanhanger.
A13 tussen Delft-Zuid en Rotterdam The Hague Airport door omgewaaide bomen.
A16 de Moerdijkbrug richting Breda door gekantelde vrachtwagens.
A20 richting Hoek van Holland bij Moordrecht door omgewaaide bomen.
A29 richting Sabina tussen Numansdorp en Hellegatsplein door een gekantelde vrachtwagen.
A44 richting Amsterdam tussen Kaag-Dorp en Oude Wetering door stormschade.
N57 De Oosterscheldekering vanwege de harde wind.

Verder zijn er meerdere verbindingswegen en af- en toeritten gesloten.

sabina a29

Update 18:19 uur

Vanwege omgewaaide bomen op de A13 tussen Delft-Zuid en Rotterdam The Hague Airport leiden we je om vanaf het knooppunt Ypenburg. Verkeer richting Rotterdam volgt de borden Bergen op Zoom en rijdt over de A4 en A20.

287 - RWS-01

Update 18:06 uur

Update 17:41 uur.

Bij de afrit Zevenhuizen is een aanhanger geschaard en je moet rekening houden met een half uur oponthoud.

Update 16:43 uur.

Ook op de A2 bij het knooppunt Holendrecht waaide een voertuig tegen de vangrail. Daar is de berger op dit moment druk bezig om de weg weer vrij te maken.

C62 Holendrecht

Update 16:22 uur

De meldingen komen nu achter elkaar binnen. We hebben op meerdere trajecten omleidingen ingesteld vanwege omgewaaide bomen, takken op de weg of gekantelde voertuigen.

Update 16:08 uur

Op de A5 Hoofddorp richting Amsterdam is het misgegaan op het knooppunt Raasdorp op de verbindingsweg naar de A9 richting Alkmaar. Daar is een vrachtwagen op een personenauto gekanteld.

C61

Update 16:06 uur

Update 15:36 uur

Er is voor de Moerdijkbrug een omleiding ingesteld. Verkeer richting Breda gaat vanaf Ridderkerk via de A29 en A59.

Update 15:13 uur

Er komen nu meerdere meldingen binnen van vrachtwagen en busjes die in de problemen komen door de wind. Op de A9 richting Amstelveen bij de Schipholbrug ligt deze vrachtwagen op z'n kant.

A9 schiphol

Update 14:39 uur

Update 14:35 uur

Op het hoogtepunt stond er 170 kilometer file op de rijkswegen. Dat was rond 13.45. Op dit moment zitten we op 84 kilometer. Er lijkt dus gehoor te worden gegeven aan de oproep om niet meer op pad te gaan.

Update 14:15 uur

De Oosterscheldekering in de N57 gaat om 15:00 uur dicht voor al het wegverkeer.

Update 13:55 uur

Op knooppunt Lunetten is de verbindingsweg van de A12 naar de A27 richting Hilversum uit voorzorg dicht. Enkele bomen in de berm kunnen in combinatie met de harde wind voor gevaarlijke situaties zorgen. Verkeer kan doorrijden en keren bij de afrit Kanaleneiland.

Knooppunt Lunetten

Update 13:36 uur

In delen van het land trekken ook regenbuien over, zoals hier op de A2 bij Zaltbommel richting Den Bosch. In combinatie met een afgestoken rijstrook vanwege een loshangend bord, levert dit een forse file op. Over zo'n 12 kilometer heb je tussen Culemburg en de Martinus Nijhoffbrug ongeveer driekwartier vertraging.

Update 13:16 uur

Vooralsnog zijn er nog geen grote incidenten gebeurd, maar het is wel druk op de rijkswegen. Met z'n 113 kilometer file verdeeld over het hele land moeten weggebruikers rekening houden met korte vertragingen. Op de A4 richting Rotterdam staat 11 kilometer file tussen Den Haag-Ypenburg en knooppunt Kethelplein. Richting Amersfoort kom je op de A28 in de file bij Stand Nulde en in de regio Amsterdam rijdt het langzaam op de A5 richting de hoofdstad en ook op de A10 staan meerdere korte files. Het actuele filebeeld vind je hier.

File A4

Update 12:28 uur

Er komen steeds meer meldingen binnen van gevaarlijke situaties voor weggebruikers. Zoals takken op de weg, zeilen die losraken en verkeersborden die scheef komen te hangen.

Update 12:09 uur

De werkzaamheden op de A9 richting Alkmaar zijn afgerond. Er zijn weer twee rijstroken beschikbaar en de file neemt af. We gaan nu aan het werk op de weg richting Amstelveen. Tussen de knooppunten Velsen en Rottepolderplein zijn twee rijstroken dicht, omdat ook daar de lichtmasten tijdelijk verwijderd worden.

Update 11:41 uur

Rijkswaterstaat houdt de situatie nauwlettend in de gaten met extra bemensing in de verkeerscentrales en weginspecteurs op de weg. Daarnaast worden op windgevoelige locaties, zoals de Van Brienenoordbrug, Haringvlietbrug en de Moerdijkbrug extra zware bergers stand-by gezet om eventueel gestrande vrachtwagens snel te bergen.

Update 11:05 uur

Op de A9 richting Alkmaar zijn twee rijstroken dicht. Tussen Haarlem-Zuid en de brug over het Zijkanaal C worden vanwege de veiligheid op verschillende locaties lichtmasten verwijderd. Vanmiddag zal de N57 bij de Oosterscheldekering afgesloten worden voor het verkeer. Er wordt lokaal omgeleid. Ook zal de Houtribdijk (N307) in beide richtingen afgesloten worden vanwege de wind.

Lichtmasten verwijderen A9

Update 11:00 uur

Vanaf vanmiddag geldt in de kustprovincies code rood. De provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Flevoland, het IJsselmeergebied en het Waddengebied krijgen vanmiddag en vanavond te maken met zeer zware windstoten. In andere delen van het land geldt code oranje, met uitzondering van de provincie Limburg waar code geel van kracht is.

Corde rood